Crvena zvezda ubedljivo savladala MZT 1Foto: Starsport

Nakon kratkotrajne krize tokom koje je vezala dva poraza u ABA ligi, Crvena zvezda vratila se na pobedničku stazu savladavši MZT iz Skoplja (112:73), što je bio njen najubedljiviji trijumf od početka sezone.

Osim na samom početku meča pitanje pobednika u većem delu susreta nije se ni postavljalo, iako za domaćina nisu igrali povređeni Pero Antić i Tejlor Ročesti. Nošeni Lesorom i Radičevićem, koji su zajdno ubacili 26 poena u prvom poluvremenu, crveno-beli otišli su  na pauzu sa prednošću od 54:43, da bi u nastavku tokom treće četvrtine napravili seriju od 33:8 koju gosti nikako nisu mogli da stignu.

Posle ovakvog izdanja svojih igrača trener Alimpijević imao je razloga da bude zadovoljan, rekavši da poslednji trijumf potvrda dobro urađenih stvari u Evroligi.

– Imali smo vremena da se spremimo, odigrali smo većinu vremena dobro pogotovo drugo poluvreme, ono što želimo mi da budemo – agresivna odbrana i dosta trčanja. Ovo je deseta utakmica i mi i dalje nismo kompletni – kazao je Alimpijević, dodajući da za naredni susret sa Bambergom u evropskom takmičenju Pero Antić verovatno neće biti spreman dok će Tejlor Ročesti po svoj prilici izaći na parket.

U susretu sa MZT-om najefikasniji Zvezdin igrač bio je Nikola Radičević sa 17 poena i deset skokova, Feldin je dao dva manje dok je debitant Dragan Apić dodao 14 koševa. Njihovo izdanje po Alimpijevićevim rečima posebno je važno

– Posebno mi je drago zbog Radičevića, za mene su vredni poštovanja potezi kada imaš kontru jedan na nula i vratiš saigraču. Sjajna utakmica za njega. Svi su pronašli uloge, ne samo poenterski, pre svega me je odbrana interesovala – Apić je nekoliko puta sjajno iskočio na piku, takvom odbranom stiče se samopouzdanje – zaključio je trener Zvezde.

U poraženom sastavu, čiji je trener Aleksandar Todorov rekao da je ovaj poraz sramota i bruka za klub, istakao se jedino Bojan Trajkoski sa 30 poena. Posle završenog 6. kola na tabeli na kojoj vodi Budućnost (5-1), Zvezda je na drugom mestu sa učinkom 4-2, kao Partizan i Cedevita.

Bogdanović stopama Jokića

Dvojica srpskih košarkaša Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović imali su zapažano veče u susretima između Denvera i Bruklina, odnosno Sakramenta i Vašingtona.  Srpski centar zabeležio je treći uzastopni dabl-dabl u najubedljivijoj pobedi Nagetsa (124:111) od početka sezone, upisujući 21 poen, 14 skokova uz četiri asistencije, dok je Bogdanović kao starter prvi put u Sakramentu postigao 15 poena (7/9) u porazu svog tima od Vašingtona (110:83). Ovo je bio četvrti izgubljeni meč Kingsa, koji su do sada upisali tek jedan trijumf, međutim srpski reprezentativac veruje da bolji dani dolaze. “Trener mi je juče rekao da ću biti u prvoj postavi, da budem spreman. Zaboravio sam to, ali poseban trenutak za mene. Ovo je tim koji ćemo imati u budućnosti, imamo mnogo talentovanih momaka. Potrebno je vreme, iskustvo“, rekao je Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari