Crvena zvezda ubola "bingo" iz svojih redova: Nakon šestomesečnog trvenja Jovan Šljivić ostaje na Marakani 1foto:FK Crvena zvezda

Činilo se da su se dve strane bespovratno posvađale; šestomesečnu pat poziciju želeo je da iskoristi TSC i kao da je ponuda iz Bačke Topole rasvestila upravu Crvene zvezde.

Možda i najtalentovaniji fudbaler Zvezde u generaciji igrača rođenih 2005. godine bio je istrajan u nameri da promeni sredinu zbog čega se poslednjih šest meseci „hladio“. Prethodno je prebačen u Grafičar i u uvodnim seniorskim mesecima pokazivao je sposobnost da pravi razliku u konkurenciji znanto starijih igrača.

Ipak, svestan konkurencije u prvom timu, ali i ambicija, smatrao je da bi trebalo da promeni klub, sa čime u Zvezdi nisu bili saglasni.

Činilo se da Šljivić samo čeka da mu istekne ugovor pa da napusti klub u kojem je igrački stasavao (januar 2024), međutim, na opšte iznenađenje, dve strane postigle su dogovor.

Izgleda i da je nedavna, konkretna ponuda TSC-a razbudila upravu Zvezde, koja je pokazala spremnost ali i upornost u ubeđivanju Šljivića da će dobiti šansu kod Baraka Bahara da se nametne na pripremama.

Šljivić je danas potpisao trgodišinji ugovor sa Crvenom zvezdom, zaduživši dres sa brojem sedam.

Jasno je da će mu biti potrebno vreme kako bi se vratio u formu, s obzirom na to da je proletos bio na „hlađenju“. Ipak njegove partije u jesenjm delu (četiri gola i tri asistencije) možda će biti referentna tačka kod novog trenera crveno-belih.

– Presrećan sam što sam produžio ugovor sa voljenim klubom i što danas postajem prvotimac Crvene zvezde, jer je to nešto o čemu maštam otkako sam počeo da igram fudbal. Nikad nisam krio koliko volim Zvezdu i ovo će samo dodatno da me motiviše za sve što sledi, kako individualno, tako i timski, a siguran sam da su to brojni uspesi. Uveren sam da ćemo u sezoni koja sledi postići izvanredne rezultate na svim poljima i pokazati da je Zvezda na najvišem mogućem nivou. Ponosan sam i što ću nositi broj sedam u Zvezdi, svestan kakve su ga sve legende nosile pre mene, ali duboko verujem da ću sve to opravdati dobrim igrama – poručio je daroviti tehničar.

Šljivić je rođen 14. oktobra 2005. godine u Kruševcu gde je i počeo da igra fudbal. U Zvezdu je stigao kao 13-godišnjak, prošao sve mlađe selekcije, osvojio titulu u Kadetskoj ligi Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari