Crvena zvezda uspela da dovede najveće pojačanje - Hvan potpisao u Atini i igraće u Ligi šampiona 1EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Borili su se crveno-beli sa vremenom, s obzirom na to da su imali samo nekoliko sati da završe najveće pojačanje.

Nakon reprezentativne pauze, Crvena zvezda bi trebalo da bude jača za trojicu pojačanja. Uspeli su crveno-beli da povećaju konkurenciju u svim linijama tima, a utisak je da bi najveće pojačanje trebalo da dobiju u manevru.

Zvezda je još pre par dana uspela da angažuje Nasera Đigu, mladog štopera koji se najduže dokazivao u Bazelu (bezuspešno) sa kraćim izletima u Francuskoj. Sam špic napada pojačan je Senegalcem Šerifom Endijajeom koji je stigao iz Turske, međutim posebno iznenađenje Zvezda je napravila tokom pregovora sa reprezentativcem Južne Koreje.

Zbog problema koje je imao u Olimpijakosu, Hvan In Bom pokušavao je već mesecima da pronađe novi angažman. Posotjale su priče i da je imao ponude iz Premijer lige, zagrebačkog Dinama, čak i najvećeg rivala crveno-belih Panatinaikosa međutim, Oli je odbio sve udvarače zahtevom za obeštećenjem od 10.000.000 evra.

Ipak, kako se prelazni rok bližio kraju, u Olimpijakosu su postali razumniji i svesniji da moraju pronaći neko kompromisno rešenje. Zvezda je iskoristila poslednji trenutak da stupi u pregovore sa upravom crveno-belih iz Atine i izboksuje povoljnije finansijske uslove za otkup ugovora.

Korejcu se najpre svidela ideja da se preseli za Beograd i igra u Ligi šampiona, a potom je srpski velikan intenzivirao pregovore, s obzirom na to da je do sinoć u ponoć imao mogućnost da registruje pojačanja za najelitnije takmičenje.

Vreme je prolazilo, ali u Zvezdi nisu paničili jer su bili ubeđeni u to da će Olimpijakos potvrditi pristanak na model plaćanja obeštećenja u visini istorijskih 5.000.000 evra. Ušlo se u poslednji sat prelaznog roka, komunikaicja zainteresovanih strana se usijavala do mere kada je In Bom elektornskim putem poslao nazad ugovor iz Atine sa svojim potpisom.

Saradnja je oročena čak do 2027, a Zvezda se obavezala da otplati obeštećenje u tri godišnje rate.

Barak Bahar, trener Crvene zvezde, trebalo bi da u Korejcu dobije kapitalno pojačanje na poziciji zadnjeg veznog koje je bilo deficitarno, s obzirom na to da je Izraelac Srđana Mijailovića premestoi u poslednju liniju, a da Marko Stamenić nije klasičan zadnji vezni izrazitih defanzivnih karakteristika.

Hvan je prošlog leta stigao u Pirej iz Rubin Kazanja, prethodno je bio član Seula i MLS tima Vankuvera. Za Olimpijakos je minule sezone odigrao 40 utakmica, dao pet i asistirao za četiri gola. Standardan je član reprezentacije Južne Koreje, sa kojom je učestvovao na prethodnom Mundijalu u Kataru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari