Crveno-beli pojačali napad Brazilcem, Duarte drugačiji profil u odnosu na Šerifa 1foto: FK Crvena zvezda

Vladan Milojević insistirao na dolasku centarfora bogatog igračkog iskustva.

Bruno Duarte potpisao trgodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

U Ljutice Bogdana stiže nakon iskustva stečenog u portugalskom Farenseu. Odlučio se za broj „17“ koji je sovjevremeno oblačio i Toamne, takođe napadač koji je stigao iz Portugala.

Duarte je fudbalski stasao u Sao Paolu, prošavši kroz sve mlađe kategorije slavnog kluba sa Morumbija. Nešto kraći mandat imao je u juniorima Palmeirasa, a prvo evropsko iskustvo stekao je nastupajući za ukrajinsi Lavov.

O njegovim fudbalski i judskim kvalitetima pohvalno se izrazio Vladan Milojević, s obzirom na to da je pratio njegove nastupe dok je boravio u Saudijskom Arabiji. Duarte je u tamošnjem fudbalu nastupam za Damak.

Po stilu igre, Brazilac se osetno razlikuje u odnosu na Šerifa Endijajea i to je bio jedan od razloga njegovog dolaska u Zvezdu.

– Pričali smo tokom prelaznog roka da želimo da dovedemo još jednog napadača i odlučili smo se za Bruna Duartea, dojučerašnjeg centarfora Farensea. Uspešna sezona je iza njega, postigao je 13 golova u jakom prvenstvu i biće veliko pojačanje za nas. Drugačiji je profil igrača od Endijajea, a pred nama je naporno prvenstvo sa velikim brojem utakmica i želeli smo da dovedemo i ovakav tip napadača kakav je Duarte. U Zvezdu dolaze samo spremni igrači koji mogu odmah da doprinesu rezultatima i ciljevima, a Duarte je iskusan fudbaler i gde god da je nastupao – postizao je golove, te verujem da će i u crveno-belom dresu nastaviti u tom maniru. Očekujem ga odmah na terenu, jer je prošao pripreme sa Farenseom i verujem da će kroz Superligu ući u formu i biti ono što očekujemo od njega – poručio je Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde.

I sam Duarte je potvrdio da se nalazi u dobroj formi i da je spreman da se odmah priključi saigračima koji će u subotu imati ovosezonski debi u Superligi Srbije duelom sa Jedinstvom iz Uba, debitantom u elitnom rangu.

– Zvezda je veliki klub i srećan sam što sam došao jer je ovo u skladu s mojim ambicijama. Osećam se spremnim da igram, i želim što pre da se upoznam sa saigračima, te da počnem da postižem golove. Iza mene su dobre pripreme, i fizički sam potpuno spreman. Znam kakav stil igre gaji Zvezda, da je reč o napadačkom i agresivnom timu, koji uvek teži da postigne što veći broj golova i to mi odgovara. Poruka za navijače je da ću dati sve od sebe da kroz dobar rad, svi zajedno ostvarimo velike rezultate. Jedva čekam da zaigram.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari