Crveno-beli večeras dočekuju najveće razočaranje ABA lige 1Foto: Sajt KK Crvena Zvezda

I dok se u komšiluku mnogo toga krčkalo poslednjih dana, na crveno-beloj strani Kališa bavili su se isključivo takmičarskim temama.

Posle preubedljive pobede nad Galatasarajem (87:57) u Evrokupu, ostvarene u fenomenalnoj atmosferi, košarkaši Crvene zvezde u subotu uveče dočekaće, sasvim sigurno, najveće razočarenje dosadašnjeg toka ABA lige (21.00). Uprkos kadrovskim promenama i osetnom provetravanju redova, za Cedevitu je gostovanje izabranicima Milana Tomića najnepoželjnije moguće; osim perfektnog skora (5-0) Zvezda je od 2011. na 14 utakmica od Zagrepčana poražena samo u dva navrata, poslednji put dalekog 4. januara 2016.

Neverovatan i neshvatljiv broj loših odluka tokom leta, ne samo da se odrazio na rezultat na početku sezone, već su pojedinci jednostavno morali da vrate radnu knjižicu i jave se na biro rada. Matej Mamić dobio je otkaz na mestu sportskog direktora, povukao se i Mladen Veber sa predsedničke funkcije, a vlasnik Emil Tedeski, osim višemilionskih ulaganja svake godine, napokon je rešio i da se uhvati u koštac sa kadrovskom tematikom. Slaven Rimac je preuzeo vođenje tima za ABA ligu nakon nedavne ostavke Sita Alonsa (prethodno vodio poseban sastav u domaćem prvenstvu), odlučivši se da daleko više pažnje posveti domaćim igračima, što je automatski značilo da će od čak osmorice stranaca pojedini morati na hlađenje. Neubedljivi plej Džoš Mageti i iskusni centar Augusto Lima najbliži su odlasku iz kluba, takođe su i pozicije Džejmsa Bela i Eldžina Kuka dobrano ugrožene, pogotovo nakon povratka Džejkoba Pulena posle dvogodišnje avanture Evropom i Severnom Amerikom.

– Očekuje nas jedna vrlo jaka i dobra Cedevita koja je do sada igrala sa dosta uspona i padova, ali koja ima svoj kvalitet. Gubili su i od Lokomotive i od Budućnosti velikom razlikom, ali su pronalazili način da se vrate u utakmicu, a ovu poslednju protiv Budućnosti i dobiju – ukazao je trener Tomić na to da Cedevita u poslednje vreme polako poduže formu.

Koliko večerašnjem rivali znači meč u Beogradu pokazali su i time što su u prestonicu Srbije došli dva dana ranije. Pulen je javnosti ostao u sećanju po tome što je u sezoni 2015/16 imao odlične procente za tri i sjajno je u centralnom piku sarađivao sa Mirom Bilanom.

– Pokazali su reakciju promenom trenera i vidim da ih mnogi otpisuju prerano. Niti su ti ljudi zaboravili da igraju košarku, a imaju dobre pojedince koji imaju iskustvo i kvalitet i veliki broj ovakih utakmica u karijeri. Pojačali su se i angažovali Džejkoba Pulena. Sigurno će biti dobar protivnik i zato moramo da odigramo sa puno energije i fokusirani od početka do kraja jer, ponavljam, mogu da reaguju i da se vrate u svaku utakmicu i pored velikog zaostatka – oprezan je trener Zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari