Oslabljena reprezentacija Srbije nije uspela da se na pravi način, bez dve najbolje teniserke Ane Ivanović (nije došla zbog povrede) i Jelene Janković (premor) suprotstavi ovoga puta prejakoj selekciji Slovačke koja je u dva dana borbe u Košicama uspela da je savlada sa 3:1 i tako sebi obezbedi mesto u Svetskoj grupi naredne godine.

Oslabljena reprezentacija Srbije nije uspela da se na pravi način, bez dve najbolje teniserke Ane Ivanović (nije došla zbog povrede) i Jelene Janković (premor) suprotstavi ovoga puta prejakoj selekciji Slovačke koja je u dva dana borbe u Košicama uspela da je savlada sa 3:1 i tako sebi obezbedi mesto u Svetskoj grupi naredne godine. Juče je umesto iscrpljene Jankovićeve na megdan najboljoj slovačkoj igračici Danijeli Hantuhovoj izašla mlada Vojislava Lukić pa iskusnoj Slovakinji nije bilo teško da za nešto više od sat vremena igre savlada našu teniserku sa 2:0 (6:0, 6:2). Već na samom startu meča, pri vođstvu Hantuhove od 1:0 u gemovima (napravila brejk) Lukićevoj je pozlilo i prekid je potrajao par minuta, ali se ona vratila na teren i nastavila igru. Međutim, iskustvo Hantuhove i sveobuhvatne okolnosti pod kojima se meč igrao, doveli su do toga da Slovakinja bez većih problema i pri rezultatu 5:2 u drugom setu iskoristi prvu meč loptu i tako svojoj reprezentaciji donese važan bod i pobedu za 2:1. Nakon njih na teren su izašle Ana Jovanović, koja je u Slovačku doputovala kao zamena povređenoj Ivanovićevoj, i Dominika Cibulkova. Jovanovićeva je u prvom setu prilično namučila protivnicu, ali je ova taj period rešila u svoju korist sa 6:4. Još lakši posao imala je Cibulkova u drugom setu koji je dobila uz svega dva izgubljena gema. Da je bila iole skoncentrisanija u završnici teniserka Slovačke je mogla da ga završi i bez gubitaka, ali u svakom slučaju najbitnije za nju i selekciju Slovačke je pobeda koja im je donela plasman u Svetsku grupu.

Janković: Oporavak što pre

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izjavila je u Košicama da joj je meč protiv Dominike Cibulkove bio najteži u karijeri jer nikada nije igrala više od tri i po sata i da mora što pre da se oporavi kako ne bi rizikovala karijeru.

– Odigrala sam najteži meč u karijeri. Na kraju sam mislila da neću moći da izdržim, ali imala sam veliku motivaciju. Nažalost povredila sam nogu, imam veliki otok, ali sam dobila lekove i uputstva šta da radim. Uskoro idem na odmor, jedva čekam pošto sam stvarno igrala puno mečeva ove godine i moje telo je iscrpljeno – rekla je Jankovićeva.

Nakon najavljenog odmora treća teniserka sveta je najavila učešće na turniru u San Dijegu 30. jula.

Podsetimo, u subotu su odigrana dva duela Srbije i Slovačke i rezultat je bio 1:1. Najpre je Danijela Hantuhova sa ubedljivih 6:1, 6:2 bila bolja od Ane Timotić, da bi svetski broj tri Jankovićeva donela Srbiji izjednačenje nakon iscrpljujućeg duela sa Dominikom Cibulkovom – 5:7, 6:1, 7:9. Meč je trajao više od tri i po sata i Jankovićeva se po završetku istog jednostavno sručila na teren od umora i iscrpljenosti. Velika opterećenja kojima je Jelena bila izložena prethodnih dana uzela su maha i Jankovićeva zbog premora nije bila u stanju da izađe na megdan Hantuhovoj, već je to učinila gore pomenuta Lukićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari