Nastavlja se agonija na Marakani. Poraz na Banovom brdu potvrda je da je Zvezda u dubokoj rezultatskoj krizi, pošto su pre „Čuke“ crveno-bele „čuknuli“ i Javor, Donji Srem i Voždovac. Posle meča, igrači su morali, po navici, da stanu pred navijače i istrpe uvrede i vređanja.

Na njihovu sreću, sa Severa ovog put nije stigla naredba o „striptizu“ kao posle poraza od Voždovca, ali su delije smislile drugu vrstu poniženja, pa su fudbalere nazivali „devojkama“. Ipak, reakcije Pečnika (otvoreno pričao o tome da se on i njegovi saigrači boje huligana) i Vešovića (ušao u fizički kontakt sa jednim navijačem) pokazuju da igrači nisu spremni da doveka trpe teror sa tribina.

Što se tiče samog kluba, stanje je kao i obično – vanredno. Manje-više, svi su, navodno, spremni „da odu ako treba“, a prvi u redu za „šut kartu“ je trener Slaviša Stojanović.

Verovatno jedini razlog zašto Slovenac ranije nije oteran iz Ljutice Bogdana jeste taj što su čelnici svesni da ne postoji mnogo ludaka koji su spremni da preuzmu tim, posebno u ovom trenutku. Naime, u poslednjih desetak godina na Topčiderskom brdu se mnogo eksperimentisalo sa trenerima, ali je za sve njih zajedničko da su kao gubitnici išutirani iz kluba. Bilo je tu igračkih legendi (Vladimir Petrović Pižon, Robert Prosinečki), iskusnih stručnjaka (Ljupko Petrović, Ratko Dostanić, Milorad Kosanović, Duško Bajević), mladih trenera (Aleksandar Kristić, Aleksandar Janković), čak i stranaca (Zdenjek Zeman, Valter Zenga, Rikardo Sa Pinto). Svi oni su pognute glave napustili Zvezdu. Neki su pretili tužbama, a pojedinci su se kleli da nikada više neće prići Marakani.

U nedostatku potencijalnih rešenja, nije isključeno da iz Crvene zvezde uskoro raspišu konkurs sledećeg sadržaja:

Traži se trener-volonter za rad u nekada velikom i uspešnom fudbalskom klubu. Iskustvo i stručnost nisu bitni. Obavezno poznavanje srpskog jezika pošto firma (više) ne može da plaća prevodioca. Podrazumeva se da potencijalni trener oseća mržnju prema Partizanu i Fudbalskom savezu Srbije. Poželjno je da svi koji konkurišu budu pristalice jedne od stranaka na vlasti i njihovih lidera. Podrazumeva se da će budući trener snositi svu odgovornost za svaki loš rezultat, dok će bilo kakav uspeh biti pripisan, pre svega Upravi a zatim navijačima i igračima. Svi zainteresovani mogu dostaviti svoje biografije u Ljutice Bogdana ili lično ili preko kućnih prijatelja, taksista, novinara…

FK Crvena zvezda

Srećno u potrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari