Čukarički i Radnički večeras startuju u Ligi konferencija 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Čukaričkog i Radničkog iz Niša prvi će ovog leta izaći u Evropu od četiri srpska predstavnika u kvalifikacijama za UEFA takmičenja, tako što će i jedni i drugi večeras igrati prve mečeve drugog kruga trke za Ligu konferencije. Prvi na stadionu Rasing Uniona iz Luksemburga (20.00), a drugi na terenu Gzire sa Malte (19.00).

Svako sa svojim šansama i idejom kako da se probije do sledećeg kola, gde beogradski sastav već čeka holandski Tvente, a tim sa srpskog juga austrijski Volfzberger.

– U Evropi nema lakih rivala, maksimalno ozbiljno smo se spremali za Luksemburžane, čiji je fudbal u velikom usponu. Što, opet, nema veze sa našim ambicijama. Želimo što duže da ostanemo na velikoj sceni – poručuje Dušan Kerkez, dok je kapiten Čukaričkog, Marko Docić, još otvoreniji optimista kada je u pitanju ishod pomenutog dvoboja.

– Očekujem prolaz u treće kolo. Imamo dovoljno iskustva i dobro smo se pojačali, što bi trebalo da nam dosta znači u borbi za Ligu konferencije – smatra iskusni defanzivni vezista trećeplasiranog kluba minule Superlige, s jednom pobedom i jednim porazom u novom izdanju SLS, koji na dalek put nije poveo povređenog Luku Adžića, ali jeste novopridošlog i na vreme prijavljenog Samjuela Ovusua.

Radnički je uzeo samo jedan bod u tekućem prvenstvu, pa opet se nada najboljem u svojih početnih evropskih 180 minuta. Šta više, trener Tomislav Sivić gleda i vidi dalje od Maltežana, iako je prethodnih dana, upskos obećanju prvog čoveka kluba Ivice Tončeva da će ga imati do samog kraja kvalifikacija, ostao bez jednog od najvažnijih startera Stefana Mitrovića.

– Mi smo se spremili maksimalno ozbiljno, kao za svaku utakmicu. Imaju devet stranaca, igraju 5-3-2, igraju kontre i polukontre, imaju dva špica koja ostavljaju gore sa dva štopera i to može da bude opasnost. Moramo da budemo pametni, da iskoristimo njihove slabosti u odbrani. To je ekipa koja je svojevremeno namučila Slovan, pobedila Hajduk. Ne bežimo od uloge favorita, moramo da budemo svesni da dolazimo iz zemlje fudbala, koja je otišla na prvenstvo sveta. Protivnik sa Malte ne može da bude problem, koliko god da je ozbiljan i dobar – uverava šef stručnog štaba Radničkog, koji je istog rivala preskočio 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari