Čukarički izgubio u Budimpešti, Brđani prikazali lošu partiju na startu Lige konferencija 1Foto: EPA-EFE/Szilard Koszticsak

Fudbaleri Čukaričkog izgubili su u Budimpešti od Ferencvaroša rezultatom 3:1 (2:1) u prvoj utakmici u Ligi konferencija.

Ekipa sa Banovog Brda započela je takmičenje u Grupi F porazom, koji je posledica blede partije, a jedina svetla tačka u timu bio je Sandej Adentunđi.

Čukarički je poveo preko Ivanovića u 26. minutu, ali su domaći do poluvremena preokrenuli golovima Varge u 44. iz penala i Ovusua u sedmom minutu nadoknade vremena, da bi konačan rezultat postavio Pešić u 79. minutu.

Ferencvaroš je od početka meča imao terensku inicijativu i stvorio nekoliko dobrih prilika.

Polovinom prvog poluvremena gosti su uspeli da uspostave terensku ravnotežu i ubrzo i stigli do prednosti preko Ivanovića, koji je u kaznenom prostoru odlično iskoristio ubačenu loptu Nikčevića sa boka.

Usledio je pritisak ekipe iz Budimpešte, koja je posle nekoliko dobrih šansi, u finišu prvog dela igre stigla do preokreta.

I u nastavku domaći su bili bolji, više napadali i stvarali šanse, od kojih je najbolju imao bivši napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić, koji je u 68. minutu dobro šutirao glavom, ali je golman Samurović odbranio.

Ipak, desetak minuta kasnije Pešić je uspeo da iskoristi novu priliku u kojoj se našao i tako obezbedio trijumf svog tima.

U drugoj utakmici Grupe F, Genk i Fiorentina igrali su u Belgiji nerešeno 2:2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari