Čukarički u Leskovcu treba da proguta "ljutu" Fiorentinu: Mogu li "brđani" da izbegnu reprizu 0:6 iz Toskane 1Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Fudbaleri Čukaričkog u 4. kolu Lige konferencija dočekuju Fiorentinu, a meč koji se igra u četvrtak na stadionu „Dubočica“ u Leskovcu počinje u 18.45 sati.

Ekipa sa Banovog Brda, koja u protekla tri kola nije osvojila ni jedan bod, dočekuje prvoplasiranu ekipu na tabeli Grupe F.

U duelu treće runde, koji su ove dve ekipe odigrale pre dve nedelje u Firenci, domaći su pobedili rezultatom 6:0, pa bi osvajanje boda za Čukarički predstavljao podvig.

– Spremali smo se za utakmicu sa Fiorentinom, ali potreban nam je kontinuitet. Definitivno ga nemamo jer igramo utakmice na svaka tri dana. Kasno sam i došao, ali nije izgovor. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati kontinuitet. Verujem u dobar rezultat na meču sa italijanskim klubom – izjavio je trener Čukaričkog Igor Matić.

Najveći problem ekipe sa Banovog Brda je činjenica da postiže malo golova.

– Na utakmicama u Firenci i protiv TSC nismo napravili puno prilika, ali na prethodnim duelima, ali u duelima sa Genkom, Novim Pazarom i Vojvodinom smo stvorili 25 idealnih šansi. Ne znam više šta da radimo. Bio bih zabrinut da ne stvaramo te prilike, ali je i činjenica da smo dali samo tri gola. Radimo na završnici. Da li je umor ili pad koncentracije, ne znam. Ali, kad igrač uđe u završnu trećinu tu trener ne može da mu pomogne.

Matić se nada da bi njegova ekipa protiv Fiorentine mogla da pruži mnogo bolju partiju nego u duelu ove dve ekipe pre dve sedmice u Firenci.

– Moramo da verujemo. Najlakše je spustiti glavu i reći nije dobro. Nadam se da ćemo izaći iz ove situacije – izjavio je trener Čukaričkog.

Grupa F

Čukarički – Fiorentina 18.45
Ferencvaroš – Genk 18.45

Tabela: Fiorentina 5, Ferencvaroš 5, Genk 5, Čukarički 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari