Čukarički u Leskovcu želi da Olimpijakos "uhvati na spavanju" 1Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Sutrašnji revanš poslednje runde kvalifikacija za Ligu Evrope, prilika da Čukarički ostavi bolji utisak protiv Olimpijakosa, u odnosu na prvi susret u Atini (20.00).

Olimpijakos je u Srbiju doputovao sa obećavajućim kapitalom u form trijumfa (3:1). Prema prikazanom u Atini, Čukarički se namerio na osetno kvalitetnijeg rivala, koji je u fudbalskom smislu, ipak, još uvek pojam za belo-crne.

Iako Olimpijakos više nije najbolji klub u Grčkoj (ispred crveno-belih su prošle sezone završili AEK i Panatinaikos) kako bi se vratio na lidersko mesto, potrošio je tokom leta pozamašan novac na jačanje svih linija tima.

Doveden je i provereni španski stručnjak Dijego Martinez, koji je prošle sezone vodio Espanjol, a najbolje rezultate ostvariovao je sa Granadom koju je vodio od 2018. do 2021. U svim linijama tima napravljene su jasne promene. Španac preferira igru u formaciji 4-2-3-1 a u prvom susretu izveo je tim sa četvoricom novajlija, tačnije igrača koji su stigli tokom letnjeg prelaznog roka.

Uprkos uloženom novcu i čak četrnaest novajlija, Olimpijakos je još uvek aktivan na tržištu, nameren da dovede golmana, još jednog igrača u manevru i napadača.

Plasman u grupnu fazu Lige Evrope imperativ je za crveno-bele i nema sumnje da će u takovm raspoloženju zaigrati u sutrašnjem revanšu.

Smena i odlazak Dušana Kerkeza za sada ne daju nikakve rezultate u Čukaričkom. Igor Matić je mesto šefa struke dobio na „poklon“ kao nekadašnji, dugogodišnju fudbaler belo-crnih. U Superligi još uvek nije uspeo da ostvari pobedu (remi i poraz), dok je pred njegovim izabranicima težak i složen izazov u revanšu sa najtrofejnijim klubom u Grčkoj.

Matić je dobio podršku da napravi formacijske promene. U Atini je zaigrao za trojicom štopera, sa čime se složio i Vladimir Matijašević, sportski direktor kluba. Moguće je da će i u revanšu zaigrati u sličnoj formaciji. S obzirom na prikazanu partiju, vrlo je moguće da će po desnom boku umesto Rogana dejstvovati Nikčević, odnosno da će Miladinović i Docić krenuti od starta.

U Leskovcu će Čukarički imati čast da bude domaćin na tek otvorenom stadionu kao jedna od najkvalitetnijih domaćih ekipa. Od momenta kada je presečena vrpca, na novom stadionu je ulogu domaćina imao samo lokalni klub u Prvoj ligi Srbije.

Čukarički je igrom u drugom poluvremenu meča u Atini pokazao da ima model igre prema kojem bi mogao da revanš učini zanimljivijim. Sa aspekta brzine, snage i tehnike Oli je daleko potentniji, međutim, u pogledu taktičke kompaktnosti Čukarički bi mogao da preznoji Konstantinosa Fortunisa i saigrače.

Pokušaće Matić da ubrza igru po krilima i u fazi tranzicije iznendai rivala, međutim na posebnom ispitu će biti defanzivna linija koja je u Atini prelako dolazila u situacije čiste kapitulacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari