Ivan Ćurković je u ponedeljak uveče postavljen za predsednika Upravnog odbora u tehničkom mandatu posle ostavke kompletne uprave, a prva odluka novog rukovodstva je da za novog trenera (trećeg u ovoj sezoni) postavi Ivana Tomića.
– Napravili smo grupu sa privremenim mandatom i ja sam na njenom čelu. Prioreti su da stabilizujemo ekipu i da nađemo stručna rešenja. Moje prisustvo u Partizanu nikada nije ni dovođeno u pitanje -rekao je Ćurković.

Skupština fudbalskog klu

Bba Partizan trebalo bi da bude sazvana do 11. januara, odnosno mesec dana od podnošenja ostavke kompletnog Upravnog odbora.
Najbliži saradnici Ćurkoviću će biti sportski direktor Ivica Iliev, predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić, generalni sekretar JSD Milan Obućina, direktor fudbalskog kluba Miloša Vazura, predsednik Nadzornog odbora Vladimir Vuletić i potpredsednik u ostavci Vojislav Nedić.
Prvi potez novog rukovdtsva crno-belih je smena dosadašnjeg trenera Ljubinka Drulovića a njegovo mesto zauzeo jeIvan Tomić. Tomić je treći trener „crno-belih“ od početka sezone, pošto je Zoran Milinković započeo sezonu na klupi tima iz Humske 1, da bi sredinom oktobra on bio smenjen, a Drulović doveden kao njegova zamena. Pošto dolazak Drulovića nije doveo do očekivane reakcije na terenu, a usledila je i eliminacija iz Lige Evrope, Tomićev dolazak je već neko vreme bio izvestan. Tomić je poslednjih meseci vodio Teleoptik, a u Partizanu je od 2007. do 2009. imao funkciju sportskog direktora. Kao igrač, Tomić je u dva navrata branio boje Partizana, od 1993. do 1998, a potom i od 2004. do 2007. godine. Igrao je još i za Romu, Alaves i Rajo Valjekano, a kao trener je godinu dana bio selektor reprezentacije Srbije sastavljene od igrača do 19 godina.
Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da je na insistiranje novog trenera promenjen plan priprema, pa 'crno-beli' neće ići u slovenački Portorož na 15 dana, već će tamo boraviti u dva navrata po deset dana. Iliev je dodao da će, pored potpisivanja ugovora sa Tomićem, u narednim danima klub

Iliev: Na proleće novi Partizan

Sportski direktor Partizana je i pre imenovanja Ivana Tomića za novog trenra obećao da će crno – beli u nastavku prvenstva igrati u značajno izmenjenom sastavu.

– Šaranov je trenutno najbolja opcija između stativa, dok je Jovanović izabrao crno-bele umesto unosnijih ponuda iz inostranstva.Fofana i Mihajlović će biti deo Partizana, ali oni nisu deo tih velikih pojačanja. Dvojica već “potpisanih”, dva napadača i tih četiri-pet zvučnih imena jasno govore da ćemo na proleće imati jedan nov i uspešniji Partizan koji svi želimo – tvrdi Iliev.


Terzić: Grujić dobija Džerardovu ’osmicu’

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić potvrdio je da su se ’crveno-beli’ dogovorili sa Liverpulom oko transfera Marka Grujića na „Enfild“.

Terzić je u razgovoru za Radio-televiziju Republike Srpske potvrdio informacije koje su se pojavile ranije tokom dana – da će Zvezda za Grujića dobiti sedam miliona evra, kao i deset odsto od narednog transfera.

Mi ćemo u ova tri dana potpisati ugovor sa Liverpulom. To je rekordan transfer. Marko Grujić će potpisati petogodišnji ugovor sa Liverpulom gde će on imati milion i 200 hiljada evra godišnja neto primanja, što znači da će i on imati šest miliona evra od Liverpula. Dobiće osmicu na leđima, broj Stivena Džerarda -istakao je Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari