Cvetković pokazao zašto ga Zvezda juri celo leto, OFK Beograd preokretom do superligaške pobede posle osam godina 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Čukarički bolji od niškog Radničkog (2:0), a OFK Beograd na gostovanju lučanskoj Mladosti (1:2) na startu domaćeg prvenstva.

Večeras se najbolje videlo zbog čega su nove podloge neophodne na superligaškim terenima širom Srbije.

Ono na čemu se igrao fudbal na Banovom brdu ličilo je na pravu oranicu, iako je u pitanju bio meč prvog kola Superlige.

Po džombastom i blatnjavom terenu, fudbaleri Čukaričkog bolje su se snašli, iako je Radnički u prvom poluvremenu mogao da izdjestvuje i bolji rezultati, s obzirom na to da je između 15. i 30. minuta imao nekoliko dobrih prilika.

Zanimljivo, kao i na početku prethodne sezone, Čukarički i niški Radnički sastali su se na početku sezone i kao i prethodnog leta belo-crni slavili su identičnim rezultatom.

Domaćin je oba gola postigao u poslednjih petnaestak minuta prvog poluvremena. Kod prvog je Đorđe Ivanović odlično iskoristio centaršut Lazara Tufegdžića, koji se ovog leta vratio u srpksi fudbal, došavši iz Bugarske.

Još lepša akcija viđena je kod drugog gola, na pas Docića kroz sredinu sjajno je reagovao mladi Cvetković i manirski pogodio gol ekipe iz svog rodnog grada.

Pokazao je 17-godišnji centarfor Čukaričkog zbog čega ga Crvena zvezda toliko želi i zašto je spremna da ga čeka sve do proslave punoletstva.

Gosti su u nastavku pokušavali, trudili se ali nisu uspeli da iskreiraju neko konkretniju šansu.

Mladost je večeras ugostila povrantika u elitni rang u Užicu, na stadionu Slobode, čiji je teren takođe vrlo problematičan.

Domaćin je poveo golom štopera Cvetinovića u 59. minutu, međutim gosti su ostali odlučni da do kraja pokušaju da ostvare pozitivan rezultat.

„Romantičari“ su se ovog leta osetno pojačali, Simo Krunić dobio je uglavnom mlade igrače koji tek treba da se dokažu, bez obzira da li je reč o domaćim igračima ili iz inostranstva.

Sve do 86. minuta delovalo je da će Mladost ostvariti prvu pobedu u prvenstvu, međutim doskorašnji omadinac Crvene zvezde Aleksandar Kahvić pokvario je planove Lučancima.

Kahvić je prethodno iznudio penal, a Cvetinović, strelac vodećeg gola, dobio je zbog napravljenog prekršaja drugi žuti karton na utakmici.

Uspešno je korpulentan napadač izveo penal, a potom je napravio i potpuni preokret.

Povratnik u redove „Romantičara“ razgalio je gostujuće navijače u 93. minutu koji su u popriličnom broju popunili severnu tribinu.

Pogotkom za potpuni preokret, OFK Beograd došao je do prve superligaške pobede posle punih osam godina i tadašnjeg trijumfa nad Jagodinom.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari