Ne bliži se samo kraj kvalifikacija za muški rukometni šampionat Evrope, već, izgleda, i završetak saradnje selektora „orlova“ Jovice Cvetkovića i Rukometnog saveza Srbije.

Kao pred odlučujuću utakmicu za plasman u drugu fazu Svetskog prvenstva u Hrvatskoj, sa Norveškom u Poreču, kada je podneo ostavku u znak protesta zbog „narušavanja atmosfere i pritiska od strane medija i ljudi iz RS Beograda“, Cvetković je ustalasao javnost optužujućim izjavama i uoči ključne bitke za EP, sa Švajcarskom u Zaječaru. Na meti se ovog puta našao Upravni odbor RSS, jer „ništa ne radi, ne donosi pare, ne isplaćuje dnevnice i nagrade reprezentativcima i plate ljudima iz stručnog štaba“, a posebno njegov član sportski direktor Partizana Aleksandar Blagojević, zbog „klađenja protiv Srbije na SP“.

– Kao ni one izjave u Hrvatskoj ni ove ne primam k srcu niti im pridajem važnost. Besmisleno je demantovati i pravdati se za stvari koje su dokazive i za koje svi znaju da nisu onakve kakvima ih je selektor predstavio. Cvetkovićev istup doživljavam pre kao način za podizanje motivacije ekipi, preporučujuću utakmicu. Ako je to potrebno da bi reprezentacija igrala dobro i pobeđivala, onda neka mi iz rukometne organizacije trpimo udare. Međutim, optužba na račun Blagojevića je teška, pa preporučujem obojici da istinu utvrde na sudu“, kaže predsednik RSS Velimir Marjanović.

Mada je prilično jasno da bi ovaj incident mogao biti poslednja kap u čaši razdora između Marjanovića i Cvetkovića, u čijoj je suštini neslaganje oko cene selektorskog posla (Savez nudi četiri, a Cvetković traži 5.000 evra mesečno), prvi čovek našeg rukometa nije hteo da se izjašnjava o statusu šefa struke.

– Neozbiljno i nepotrebno je razgovarati o tim stvarima usred takmičarskog ciklusa. Sešćemo posle kvalifikacija i razgovarati o daljoj saradnji, da li ima zajedničke volje za njen nastavak i pod kojim uslovima – najavljuje Marjanović.

Inače, Cvetković se već neko vreme pominje kao novi trener Metalurga iz Skoplja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari