Da li će Fiorentina u Beograd bez Marokanca, a s novim Brazilcem? 1Foto: EPA-EFE/Raul Martinez

Na megdan Crvenoj zvezdi u prijateljskoj utakmici 26. jula (20 časova) dolazi italijanski fudbalski prvoligaš Fiorentina, koja je u prošloj sezoni ostala praznih ruku i u finalu Lige konferencije protiv Vest Hema, i u finalu domaćeg kupa s Interom (oba poraza s 2:1).

Pripremajući se za sledeće izazove, „viola“ gleda da osveži snage, ali će pretrpeti i odlaske. Govori se, recimo, da će levi bek Aleksa Terzić, koji je upravo s Marakane otišao u Firencu 2019, preći u Bolonju ili Sampdoriju, drugoligaša koji je za trenera postavio proslavljenog reprezentativca azura Andreu Pirla.

Jedan među onima za koje se spekuliše da će napustiti „Artemio Franki“ jeste i defanzivni vezista Sofijan Amrabat, koji je dao pun doprinos da se Maroko probije na treće mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru. Za njegovo zdravlje pita Mančester junajted, verovatno po nalogu holandskog trenera Erika Ten Haga, budući da je Amrabat rođen u Holandiji i tamo se prekalio.

Ode li, a pošto je sva prilika da hoće, Fiorentina se dala da mu nađe zamenu. Prva želja je Brazilac Artur Melo, koji igra isto što i Marokanac, ali je i ofanzivniji na sredini terena od njega. Melo je i dalje Juventusov igrač, ali više mu nije potreban. Došao je pre tri godine kao deo trampe s Barselonom po kojoj je u suprotnom smeru otišao Bosanac Miralem Pjanić.

Melo se nije dokazao ni u Torinu. Prošle sezone je poslat na pozajmicu u Liverpul, ali su ga povrede omele da se istakne na Enfildu. Moguće je da će ostati u Premijer ligi jer se za njega interesuju i Vulverhempton i Brajton.

Da li će se Melo pridružiti zemljacima Dodu, Igoru i Arturu Kabralu i poći put Beograda i s Lukom Jovićem i Nikolom Milenkovićem (možda i Terzićem) pokazaće naredni dani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari