Da li je Zvezda najzad našla upečatljivog beka za svoje ambicije: Hvangov zemljak na Marakani jer su Korejci za primer 1Foto: FK Crvena zvezda

U Crvenu zvezdu je došao još jedan igrač iz Južne Koreje.

Posle Hvanga (27), najskupljeg pojačanja crveno-belih ikada, jer je Olimpijakosu plaćen pet i po miliona evra u predvečerje učešća u Ligi šampiona prošle sezone, doveden je Jang Vu Seol (25), koji je koštao 1,2 miliona.

Dolazi iz Ulsan Hjundaija s kojim je 2020. bio azijski klupski prvak, a učestvovao je u Ligi šampiona Azije i prošle sezone.

Igra beka, češće desnog, iako ga je Zvezda, s kojom je potpisao ugovor na tri godine, predstavila kao levog, po čemu se nameće viđenje da bi trebalo da bude zamena za Milana Rodića (33), koji godinama drži to mesto.

Kako god, crveno-beli u najskorijoj prošlosti nisu imali sreće s bekovima koje su angažovali (Aleks Vigo, Kristijano Pičini, Irakli Azarov…).

Od Seola, koji će poneti broj 66, Hvangov u prošloj sezoni (njegov zemljak uzima šesticu), očekuje se da bude sasvim drugačije.

„Seol ima veliko iskustvo iz azijske Lige šampiona i reprezentacije Južne Koreje. Igra levog beka, što je deficitarno mesto. Tražili smo igrača njegovih karakteristika. Želeli smo ga i zimus. Biće dovoljno vremena da se uigra. Putuje u Rusiju na pripreme, pa će tamo imati priliku da se upozna sa zahtevima trenera Vladana Milojevića, kao i sa novim saigračima i mentalitetom kluba. Naša očekivanja su uvek veoma visoka. Zato dovodimo igrače s kojima ćemo biti jači nego u prethodnoj sezoni. Hvang je odigrao odličnu sezonu i postao primer disciplinovanog i posvećenog igrača koji radi za ekipu, a ujedno ima i individualan kvalitet. Igrači koji su iz Koreje imaju takve karakteristike i to je takođe jedan od razloga zbog kog smo doveli Seola”, obrazložio je Zvezdin sportski direktor Mitar Mrkela.

Seolu, koji je ponikao u Ulsanu, ovo je prvi transfer.

“Srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu. Svestan sam da imamo dobar tim sa mnogo sjajnih igrača. Cilj mi je da pomognem ekipi, kako u odbrani, tako i u napadu. Svestan sam da mi je prioritet odbrana, tako da ću čuvati leđa našim ofanzivnim igračima. Znam dovoljno o klubu. Moj dobar prijatelj Hvang, pričali smo već o Zvezdi, istoriji i kulturi koja je ovde. Rekao mi je sve najbolje o Zvezdi i Srbiji. Znam i da Zvezda ima fantastične navijače, tako da jedva čekam da zaigram pred njima. Takođe, znam i da je Zvezda 1991. bila prvak Evrope, što je velika stvar. Želim da osvojim duplu krunu, ali i da igram Ligu šampiona”, poručio je Seol.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari