Da li znate: Koji je rezultat prvi put ikada zabeležen na ženskom grend slemu u Open eri? 1Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Na najvećim turnirima „belog sporta“ se izrodi i ono što nikada nije bilo.

U prvom kolu Ju Es opena u nepreglednu istoriju grend slema ušla je 29-godišnja italijanska teniserka  Martina Trevizan, koja na svetskoj listi zauzima 58. mesto.

Možda i potpuno otpisana posle ishoda prvog seta, onda se nadalje borila iz petnih žila protiv Julije Putinceve (78. mesto).

Moskovljanku pod zastavom Kazahstana, četvrtfinalistkinju u Njojorku pre tri godine, savladala je s 0:6, 7:6, 7:6, a takav rezultat je prvi put zabeležen u ženskom singlu na četiri najvrednija teniska turnira u Open eri (od 1968).

 

Koliko je Trevizan bila uporna kad se oporavila od nokauta, govori i to što joj je taj-brejk u drugom setu pripao sa 7:0.

U odlučujućem setu je načinila brejk za vođstvo sa 6:5, ali ni njena protivnica nije odustajala od pobede. Uzvratila joj je istom merom pa se otišlo u „produžetak“, a tu je još jednom uspešnija bila Italijanka – 10:8.

Njena sledeća suparnica je vimbldonska pobednica Čehinja Marketa Vondroušova, devetoplasirana.

Trevizan, polufinalistkinja Rolan Garosa prošle godine, na „Flašing Medouzu“ nikada nije odmakla dalje od drugog kola. Lane je ispala na početku, a pretprošle godine u drugom meču.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari