Da svi idemo istim putem do titule 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Istrošen zbivanjima u srpskom fudbalu, trener Partizana Aleksandar Stanojević u više navrata izrazio je bojazan da će i sledeće sezone voditi crno-bele, ali se predomislio i pre završetka kolektivnog zimskog odmora dogovorio nastavak saradnje za još 24 meseca, juče ga parafirao i u istom danu okupio ekipu na početku priprema za prolećni deo borbe za titulu, nacionalni Kup i osminu finale Lige konferencije.

– Osećamo obostrano poverenje, u svemu smo zajedno. Ne želimo da bude nijedan zarez, kako se ne bi pojavljivale priče. I zbog igrača, važno je da se produžavaju ugovori, kako bismo svi imali mirne glave. I mi i navijači. Da svi idemo istim putem. Važno je da idemo u tom pravcu – tako je novu razmenu papira prokomentarisao Stanojević.

– Sale Stanojević je veliki navijač Partizana i dogovor oko produžetka ugovora trajao je dva-tri minuta. Cilj nam je da vratimo titulu u Humsku i osvojimo Kup Srbije, kao i da nastavimo sa borbama u Evropi – tako je klupske razloge za produženje ugovora objasnio generalni direktor crno-belih Miloš Vazura.

Osnovni uslov za zadržavanje prvog mesta u Superligi, sa pet bodova više od večitog rivala, nastavak misije u Kupu i Ligi konferencije, gde je „parni valjak“ prošao grupnu fazu, jeste zadržavanje zaslužnih za to.

– Neće biti krucijalnih transfera, ali želimo da pojačamo konkurenciju i budemo još bolji u drugom delu sezone- javno je obećao Vazura, dok je šef struke najavio mogućnost dovođenja jednog zadnjeg veznog do odlaska iz Beograda, 22. ili 23. januara.

– Čekamo da vidimo hoćemo li u Tursku ili Španiju, zavisno od kovid situacije. Remeti nas, ali ovo je korona vreme. Već smo se navikli na sve – objasnio je Stanojević, čija ekipa će glavni deo priprema, sa sve kontrolnim mečevima, obaviti u Antaliji, Marbelji ili Beleku.

Stanojević od juče računa na potpuno zdravog Bribrasa Natha i još malo pa fit Lazara Markovića, koji su propustili završnicu polusezone. Rikardo Gomeš dobio je dozvolu za malo kašnjenje, dok u slučaju Jovića, Miljkovića, Obradovića i Lutovca treba proveriti da li su samo prehlađeni ili su zaraženi koronom.

Vučelić: Još da kažemo hop

– Mi smo jesenji prvaci, sa prednošću koja nam daje velike izglede da osvojimo titulu. U našem narodu postoji izreka prvo skoči pa reci hop. U našem slučaju prevedeno – mi smo u rekordnom skoku, samo još da kažemo hop… Tome je doprineo učinak vas, igrača, ali i mnogo korektnije suđenje, kao i niz drugih preduslova- poručio je igračima, između ostalog, predsednik kluba Milorad Vučelić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari