Dabović: Samo bez povreda 1Foto: STARSPORT

Evropsko prvenstvo za košarkašice organizovaće se od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji.

Reprezentativke Srbije kao osvajačice bronzanih odličja sa poslednjeg kontinentalnog šampionata i Olimpijskih igara u Riju sigurno će biti među favoritima.

Srbija će u prvoj fazi igrati sa Italijom (17. jun), Grčkom (18. jun) i Crnom Gorom (20. jun). Jasno je da bi Italijanke trebalo da budu najteže rivalke, dok bi Crnogorke mogle da pruže kvalitetniji otpor od očekivanog.

– Mnogo zavisi od nas, verujem u tim i devojke. Iza nas je težak period, jer je jedna sezona bila prekinuta, pa je usledilo sedam meseci pauze, što je ostavilo određenog traga, uticalo na povrede, ali sreća nije bilo težih, što je dobro. Inače, za sportiste je veoma teško da održe formu tokom cele sezone i da budu zdravi. Što smo starije sve više posvećujemo pažnje telu. Nadam se da ćemo da budemo zdrave na Evropskom prvenstvu. Sve smo sada na okupu. Ne mogu da kažem da smo 100 odsto spremne, ali ne sumnjam da ćemo biti do EP – istakla je Ana Dabović.

Naše reprezentativke, prvi put u njihovim karijerama, očekuju dva takmičenja (EP i OI u Tokiju)  u veoma kratkom vremenskom periodu. Takav ritam zahtevaće od njih dobru i izbalansiranu pripremu.

– Neke od nas su samo nekoliko dana posle sezone stigle na Zlatibor. Bile smo na različitim nivoima forme, ali imamo još nedelju dana rada. Svi smo posvećeni 100 odsto cilju. Igraćemo sve što znamo i možemo (na oba takmičenja). Malo je vremena, ali ako sve pružimo i odigramo dobro, niko ne može da se pripremi za nas čak ni na Olimpijskim igrama – navela je Dabovićeva.

Protiv kume „na crti“

Ana Dabović je rodom iz Herceg Novog i u crnogorskoj reprezentaciji ima puno prijateljica, a među njima je i njena kuma tako da će za nju duel sa državom u kojoj je rođena biti specifičan.

„Moja kuma Paša (Jovana Pašić) igra za Crnu Goru. Jedva čekam da je vidim, kao i mnogo dragih ljudi iz drugih selekcija. Tokom karijere igrala sam protiv ekipa u kojima su bile moja sestra, kume, drugarice… Međutim, kada počne prvenstvo, razmišljam samo da pobedim“, podvukla je Dabovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari