Dalas deklasirao Seltikse u četvrtoj utakmici: Serija se ponovo seli u Boston 1Foto: Beta/AP Photo/Sam Hodde

Košarkaši Dalas Maveriksa nisu dozvolili da budu „počišćeni“ u finalnoj seriji NBA lige.

I ne samo da je Dalas pokazao zube, već su rezultatom 122:84 deklasirali Boston Seltikse, koji su odneli pobede u prethodne tri utakmice ove serije.

U prve tri utakmice odigravao se sličan scenario – Dalas u prvoj četvrtini uspostavi vođstvo, a onda ih Seltiksi lako prestignu do poluvremena i samo održe prednost do kraja utakmice.

Međutim, ovog puta nije bilo tako.

Od samog početka utakmice, Maveriksi su, pre svega predvođeni Lukom Dončićem, uspostavili neočekivano visok ritam i nadmašili protivnike u skoro svim aspektima igre.

Do poluvremena već je bilo 26 razlike za domaću ekipu, a ta nadmoć samo se nastavila. Već početkom treće deonice je, uz greške Džrua Holideja i Džejsona Tejtuma, kao i izuzetno loš procenat šuta Derika Vajta, bilo jasno da Seltiksi protiv raspoloženog Dalasa ovog puta ne mogu.

Krajem treće četvrtine obojica trenera izbacila su startne petorke iz igre, a i u tom delu utakmice bolje se snašla klupa Dalasa, a pre svega Tim Hardavej Džunior koji je pogodio pet trojki uz samo dva promašaja.

Najefikasniji u redovima Dalasa bio je standardno Luka Dončić koji je za „samo“ 32 minuta na terenu postigao 29 poena, a razigran je bio i Kajri Irving sa 21 postignutim poenom. Hardavej je pogodio pet trojki, a pobedi je doprineo i bivši košarkaš Partizana Dante Egzum sa 10 ubačenih poena.

U ekipi Seltiksa Džejson Tejtum je postigao 15 poena, a Džejlen Braun i Džru Holidej po 10 poena. Potpuno je izostao doprinos Derika Vajta i Ala Horforda, ali je značajno pomenuti i poene „sa klupe“ pošto je Sem Hauser postigao 14, a Pejton Pričard 11 poena.

U igru su ušli svi košarkaši oba tima, osim Kristapsa Porzingisa, koji se i dalje bori sa povredom kolena.

Finalna serija NBA lige seli se u Boston, gde se naredna utakmica igra u noći između ponedeljka i utorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari