Dalas otpustio Dorsija, evroligaši stali u red 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Američki bek sa grčkim pasošem Tajler Dorsi više nije na dvosmernom ugovoru sa Dalas Meveriksima jer je ga je organizacija iz Teksasa otpustila, zvanično je potvrđeno.

Prema informacijama koje nudi „Jurohups“, nekolicina evroligaških timova zainteresovana je za usluge odličnog strelca, uključujući i njegovu bivšu ekipu Olimpijakos.

Kako javlja obavešteni novinar Šems Čaranija, Dorsi više neće biti u sistemu Meveriksa jer je otkazom koji je dobio napravljeno mesto za Ej-Džeja Losona. Dorsi je prethodni period proveo u filijali Meveriksa u razvojnoj „Dži ligi“ – Teksas Ledžendsima.

Novinar Aris Barkas sa Jurohupsa prenosi da je zasad poznato samo da je „nekolicina konkurenata za osvajanje Evrolige“ zainteresovana za 26-godišnjaka iz Kalifornije, kao i da je među tim ekipama Olimpijakos.

Dorsi je imao odličnu prethodnu sezonu u Evroligi – bio je jedan od lidera Olimpijakosa i u velikoj meri je pomogao klubu da se plasira na fajnal for u Beogradu. U proseku je u sezoni 2021/2022 na 38 utakmica EL beležio 13,4 poena, 2,4 skoka i 2,1 asistenciju. Sa Olimpijakosom je u prethodnoj sezoni osvojio nacionalno prvenstvo i Kup, u kojem je bio i MVP.

Tokom leta doneo je odluku da se oproba u NBA, ali je za Meverikse od početka sezone odigrao svega tri utakmice, uz zanemarljiv statistički učinak.

Draftovan je u NBA 2017. godine kao 41. pik, a imao je epizode u Atlanti i Memfisu, a bio je igrač Makabija iz Tel Aviva od 2019. do 2021. godine, piše Sport Klub.

Prethodnog leta nastupao je i za reprezentaciju Grčke, a ljubiteljima košarke u Srbiji u pamćenju je ostala njegova partija prethodnog avgusta protiv tima Svetislava Pešića u beogradskoj „Štark areni“. Srbija je tada u napetom susredu pobedila u produžetku, a Dorsi je pomogao Janisu Adetokumbu postigavši 16 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari