Dan fudbalske istine za fudbalere Metalca 1Foto: STARSPORT

Ukoliko žele da ostanu u trci sa Dinamom za drugu poziciju koja overava plasman u Superligu Srbije, fudbaleri Metalca protiv ekipe TSC iz Bačke Topole moraju da pobede.

Svaki drugi rezultat svešće njihove ambicije u domen teorije. Gosti su respektabilna ekipa koja je kao debitant u drugoj srpskoj fudbalskoj diviziji pokazala da u svaku utakmicu ulazi bez predrasuda i sa namerom da se nadigrava, za šta TSC ima timsku hemiju.

Vranjanci na Jumku dočekuju otpisanu ekipu Jagodine. Očekuje se pobeda, ali bodovi se osvajaju na terenu, pa svaki potcenjivački odnos mogao bi da bude loš saveznik fudbalerima Dinama koji su ovog proleća imali dva neočekivana kiksa na svom terenu (TSC, Metalac). Sa tri boda „žuti“ bi mogli da načine još jedan korak ka istorijskom uspehu kluba u njegovoj sedam decenija dugoj istoriji.

Proleter će za protivnika na Slanoj bari imati Novi Pazar. Tim za pravu proveru superligaškog kvaliteta Novosađana koji su već obezbedili plasman u elitu. Sve osim pobede domaćina bilo bi kosmičko fudbalsko čudo u koje malo ko može da poveruje makar se radilo i o srpskom fudbalu.

U nedelju su mečevi koji ništa bitnije ne mogu da promene na tabeli, osim što mogu da budu izazov za kladioničare koji traže svoju šansu u utakmicama u Dobanovcima, ili na lokalnom derbiju na Bežaniji, ili u meču Temnića protiv Teleoptika. Sloboda zatvara 27. kolo utakmicom protiv Inđije i sa tri boda Užičani bi mogli da se definitivno oproste od „fudbalske more“ zvane opstanak tri kola pre kraja.

U niži rang što se na startu sezone nije očekivalo će Jagodina kao bivši osvajač Kupa Srbije i superligaš, kao i višegodišnji standardni prvoligaš iz Čelareva. Neočekivano u treću ligu se seli i Radnički iz Pirota, kao i debitant Temnić 1924. Po kvalitetu i uslovima ispadanje su najmanje zaslužili Piroćanci koji su imali i nekoliko sudijskih pehova, ali i serijal proćerdanih bodova na svom terenu.

U ovogodišnjoj sezoni odigrano je 208 od ukupno 240 utakmica na kojima su strelci postigli 463 golova (2,23 po svakom meču). Domaćini su zabeležili 107, gosti 48, dok je nerešen ishod bio na 53 utakmice. Domaće ekipe postigle su 290, a gosti 173 golova. Prosečno u svakom kolu na osam utakmica viđeno je nešto malo više od 17 golova. Najviše gledalaca ubedljivo kao domaćin ima ekipa Dinama, a najmanje Teleoptik i ČSK Pivara.

Raspored i tabela
Juče: Radnički Pirot – Radnički 1923, Danas: Metalac – TSC, Dinamo – Jagodina, Proleter – Novi Pazar. Nedelja: Budućnost – ČSK Pivara, Bežanija – Sinđelić, Temnić 1924 – Teleoptik. Ponedeljak: Sloboda – Inđija.

Proleter 55, Dinamo 53, Metalac 50, TSC 44, Inđija i Sinđelić 39, Novi Pazar 37, Bežanija i Radnički 1923 36, Budućnost 35, Teleoptik 33, Sloboda 32, Temnić 1924 25, Radnički Pirot 24, ČSK Pivara 21, Jagodina 12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari