Dan sporta - Šabac za Ginisa 1

U subotu, 8. septembra, najavljen je sportski dan i obaranje rekorda u sklekovima.

Dejan Pavlović, organizator obaranja Ginisovog rekorda, podseća da je dosadašnji rekord 1.450 učesnika, a da je Šabac prijavio 1.700 učesnika. Potrebno je da u toku jednog minuta učesnici pravilno urade sklekove, a na svakih deset takmičara je kontrolor.

Očekuje se da u obaranju ovog rekorda učestvuju i sportisti iz Sremske Mitrovice i Loznice. Naravno, poziv je otvoren i za ostale zainteresovane učesnike. Do sada s obavljeni razgovori sa FK „Mačva“, RK „Metaloplastika“ i OKK „Šabac“, kako da bi njihovi seniori kao i mlađe kategorije kompletno učestvovali. Tog dana održaće se i Drugi šabački polumaraton na stazi od 21 kilometra.

Ranko Samardžić, organizator ove manifestacije, najavio je i trku na sedam kilometara, i sasvim novu trku „Šabac trči“ na hiljadu metara, gde je takmičenje otvoreno za sve kategorije. Za najmlađe, predškolce i prvake, organizuje se trka na sto metara i svi dobijaju prigodne poklone. Po podne, od 17 časova, na Gradskom trgu počinje demonstracije zumbe, vrlo popularne igre, a najavljeni su gosti iz Beograda, Lazarevca, i drugih gradova Srbije, kao i iz Hrvatske i BiH. Marina Vuković, kao organizatorka, očekuje veliki broj učesnika i pre svega da se svi dobro zabave, jer će se zumba igrati do 20 časova.

Član Gradskog veća zadužen za sport Dragan Nikolić ističe da Šabac ovom manifestacijom pokazuje koliko je zaista grad sporta. U Šapcu je registrovano više od stotinu klubova, sa nekoliko hiljada članova, pre svega mlađeg uzrasta. Najviše uspeha imaju kajakaši „Zorke“, među njima su osvajači olimpijskih i medalja sa svetskih i evropskih šampionata, rukometašice „Medicinara“ prošle sezone bile su prvakinje države, rukometaši „Metaloplastike“ već decenijama uspešno se takmiče u prvoj ligi, Vaterpolo klub „Šabac“ je među najkvalitetnijim klubovima ne samo u Srbiji nego i u regionalnoj ligi, a veliki značaj ima i povratak fudbalera „Mačve“ u superligu.

Iz gradskog budžeta za sportske klubove izdvaja se oko 120 miliona dinara, a naredne godine za sportsku infrastrukturu izdvojiće se 50 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari