Danas počinju utakmice vaterpola u Kragujevcu 1Foto: Grad Kragujevac

Aktuelni šampioni Regionalne lige, vaterpolisti Radničkog, domaćini su poslednjeg, trećeg turnira ovog takmičenja. Na zatvorenom bazenu u Kragujevcu, od 4. do 6. marta, ugostiće ekipe Juga, Partizana, Šapca, Primorca i Solarisa.

Publika će tri dana moći da uživa u devet utakmica koje su na programu, od 17.00, 18.50 i 20.40 sati, na kragujevačkom bazenu.

Drugi turnir igra se u Zagrebu i počeo je dan ranije, juče, 3. marta. Nakon ovih turnira, biće poznati učesnici i domaćin fajnal-fora.

Tim povodom Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, organizovao je prijem za predstavnike klubova – učesnike turnira u Kragujevcu.

Poželevši dobrodošlicu klubovima koji su došli iz Hrvatske i Crne Gore, Stevović je istakao da je organizacija tako važnog turnira na ponos gradu Kragujevcu koji i dalje raste u svim sferama i svim granama sporta.

– Organizacija turnira pruža nam priliku da damo još snažniju podršku našem Vaterpolo klubu koji je aktuelni šampion Srbije i osvajač Jadranske lige. Konkurencija je ozbiljna, a u trodnevnim borbama Kragujevčani će odmeriti snage sa Partizanom, četvorostrukim regionalnim šampionom Jugom i Šapčanima, a kragujevačkoj publici predstaviće se kotorski Primorac i Solaris iz Šibenika – rekao je Stevović, poželevši da ovakvi turniri i u drugim sportovima postanu kragujevačka svakodnevica.

Zahvaljujući se na prijemu, Ognjen Kržić sportski direktor Vaterpolo kluba Jug iz Dubrovnika i podsetio je da ovo nije prvi dolazak u Kragujevac.

– Imamo izuzetno dobru saradnju i sportsku i prijateljsku, tako da sarađujemo već niz godina. Vaterpolisti Radničkog naši su gosti u Dubrovniku, tako da je saradnja na vrhunskom nivou – rekao je Kržić i pozvao građane Kragujevca da dođu u što većem broju i pogledaju utakmice.

Biće interesantan vaterpolo, zaključio je on i dodao „mi se veselimo, biće lepe utakmice, tako da stvarno uživamo“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari