Danas u Boru memorijalni turnir "Miodrag Prvulović Žikajlo" u ženskoj košarci 1Foto: Pixabay/DarkoStojanovic

U Boru će se danas održati peti po redu memorijalni turnir „Miodrag Prvulović Žikajlo“ u ženskoj košarci, u znak sećanja na poznatog trenera i jednog od utemeljitelja ženske košarke u tom gradu.

Ovogodišnji učesnici turnira su KK Rudar 1903 iz Bora, Radnički iz Kragujevca, Karaburma i Hajduk Veljko.

U prvom polufinalu od 11 časova se sastaju Rudar 1903 i Hajduk Veljko, a od 13.15 časova Radnički i Karaburma.

Nakon polufinalnih mečeva odigraće se i revijalna utakmica u kojoj će se sastati pionirke KK Rudara 1903 i OKK Paraćina.

Utakmica za treće mesto odigraće se u 17 časova, a finale je zakazano za 19 časova. Turnir će biti završen dodelama nagrada.

Organizatori turnira su porodica Prvulović, Gradska uprava u Boru i KK Rudar 1903.

„Zahvalila bih se svim ekipama koje su se odazvale mom pozivu da budu gosti i učesnici. Posebnu zahvalnost dugujem Gradskoj upravi Bora, svom klubu Rudaru 1903 i svojim prijateljima koji su bili velika podrška i oslonac u organizaciji turnira“, kaže Jelena Prvulović.

Miodrag Prvulović, zvani Žikajlo, rođen je 1957. godine u Boru i bio je jedan od najboljih košarkaških trenera istočne Srbije.

Trenerskom karijerom počeo je da se bavi osamdesetih godina prošlog veka. Kao trener stvarao je dobre igračice i nizao uspehe sa svim selekcijama u Boru.  Za najboljeg trenera Timočke Krajine izabran je 1985. godine, dok je za najboljeg trenera opštine Bor proglašen 1989. i 1990. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari