Dani Alves pecnuo Real: Sreća je vaša što smo Ćavi i ja kasno stigli 1Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Formalnost samo deli Real Madrid od osvajanja titule u La Lagi i svrgavanja sa trona gradskog rivala Atletika. Ipak, Dani Alves, čuveni Brazilac i jedan od najboljih desnih bekova svih vremena, smatra da bi trka za šampionski naslov bila daleko neizvesnija da su Ćavi i on u Barselonu stigli na početku takmičarske godine.

Real će uskoro podići 35. pehar namenjen šampionu Španije, što je činjenica koja boli Katalonce, posebno Danija Alvesa, koji je ove godine stigao u Barsu, odrekavši se gotovo kompletnog primanja, tačnije, pristavši da nastupa za simboličnu sumu.

Brazilac tvrdi da je Real imao sreće što je Barselona kasno upalila i što su trener Ćavi, on i još neka pojačanja stigli tek na polusezoni.

„Imali su sreće da smo kasno došli u Barselonu. Mogli smo da sa nosimo sa njima. Morali smo da uložimo nadljudske napore da popravimo situaciju. Naravno da bismo voleli da se takmičimo sa njima na drugačiji način od ovoga ali život je takav. Vreme je da razmišljamo o drugim ciljevima i da osvojimo drugo mesto“, razmišljanja je Dani Alves.

Rezultatski, razlika između Reala i Barselone pre i posle Alvesovog dolaska ostala je praktično ista – 12 bodova, međutim Katalonci jesu uspeli da poprave igru, stabilizuju formu, barem u okvirima Primere, ali su još uvek daleko od kvaliteta koji zahteva konstantnost igranja vrhunskog fudbala na više forntova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari