Danijel Pejdž ponovo u reprezentaciji Srbije 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Bila je prva inostrana opcija na koju se „kladila“ Marina Maljković i ispostavila se sjajnim rešenjem za reprezentaciju Srbije. Danijel Pejdž je igranje za našu zemlju doživljavala na vrlo emotivan način, bez ikakvih obrisa puke profesionalnosti.

I srpska publika je to bila prepoznala i entuzijazam Amerikanke neobično puno cenila. Pejdž je sa reprezentacijom Srbije 2015. bila prvakinja Evrope, a godinu dana kasnije osvojila je bronzu na Olimpijskim igrama u Riju. Nakon profesionalne karijere okrenula se trenerskom pozivu što se svidelo Maljkovićevoj koja je Amerikanku pozvala da pojača stručni štab reprezentacije Srbije.

Pejdž će biti deo stručnog štaba selektorke Marine Maljković, a vest o njenom povratku u Srbiju objavljena je na Instagram profilu koledža Toledo, gde je po završetku igračke radila kao asistent u ženskom timu.

Nekadašnja igračica koja je igrala na pozicijama niskog krila i krilnog centra, pridružiće se stručnom štabu Srbije kako bi svojim znanjem pomogla košarkašicama da ostvare što bolji plasman na predstojećem Svetskom prvenstvu u Sidneju koje je na programu od 22. septembra do 1. oktobra.

Srbija će se takmičiti u grupi sa Francuskom, Australijom, Kanadom, Nigerijom i Japanom. Na prethodnoj smotri najboljih reprezentacija sveta naše košarkašice igrale su 2014, kada su zauzele osmo mesto sa tri pobede i četiri poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari