Danilo Anđušić seli se u Dubai 1Foto; Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Dokazani šuter karijeru nastavlja u novoformiranom klubu koji će u narednoj sezoni debitovati u ABA ligi.

Čekao je nekih dvadesetak dana da vidi u kom će se pravcu kretati kadrovska politika Partizana ovog leta i kada je shvatio da neće biti u planovima Željka Obradovića, Danilo Anđušić je odlučio da prihvati ponudu novoformiranog kluba koji će debitovati u ABA ligi.

Njegov menadžer Miško Ražnatović, na njemu svojstven način, kroz igru reči, najavio je prelazak nekadašnjeg reprezentativca Srbije na Bliski istok.

– U Kovilovu je viđen šeik – poručio je Ražnatović, pomenuvši mesto u kome se trenutno održava košarkaški kamp njegovog klijenta.

Anđušiću bi uskoro mogli da se priključe takođe prerkaljeni košarkaši, pogotovo za abaligaške prilike. POslednjih dana piše se o tome da bi Nemanja Dangubić mogao da postane novi član Dubaija, baš kao i hrvatski centar Leon Radošević.

Trideset trogodišnji košarkaš završio je, izvesno, treći mandat u Partizanu koji je obeležilo osvajanje ABA lige prošle sezone.

Anđušić je u Evroligi imao relativno malu ulogu, a epizodne role upotpunio je sa prosečnih 5,5 poena, dok je u regionalnoj konkurenciji imao nešto više prostora.

Takmičeći se u ABA ligi, ubacivao je 9,3 poena u regionalnim okvirima. Njegovim odlaskom, Partizan je samo proširio spisak onih igrača koji su sa završetkom takmičarske 2023/24 napustili Humsku, a među njima su: Kevin Panter, Zek Ledej, Frenk Kaminski, Pi Džej Doužir, Mateuš Ponitka, Alen Smailagić, Džejms Nanali, Ognjen Jaramaz, dok su upitni ostanci Bruna Kabokla, Džejlina Smita, Alekse Avramovića i Uroša Trifunovića.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari