Danilo Anđušić: Večiti derbi bi mogao da odluči ko će u gornji deo Evrolige 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Crno-beli od starta sezone na samo dve pobede u Evroligi izvan Beogradske arene.

Nikako košarkaši Partizana ne uspevaju ove sezone da nivo igre iz Beogradske arene prezentuju i na gostujućim terenima u Evroligi.

Poraz u Valensiji, za crno-bele je čak šesti uzastopni na poslednjih sedam gostovanja u najelitnijem takmičenju (89:81). Samo su protiv Panatinaikosa i Fenerbahčea slavili što ih svrstava među najslabije gostujuće ekipe u Evroligi.

U Fonteti su crno-beli odigrali izuzetno loš meč, pogotovo u odbrani. Defanzivna poroznost morala bi da zabrine sve u stručnom štabu Partizana, naročito jer taktika sa konstantnim preuzimanjem , već u ranoj fazi napada španskog predstavnika, ništa dobro nije donela, naprotiv.

„Odigrali smo lošu utakmicu generalno, veoma je teško da dobiješ u Evroligi sa 15 izgubljenih lopti. Nismo se snašli najbolje na njihovo preuzimanje u odbrani, što je rezultiralo da čitavo prvo poluvreme gubimo deset razlike. Uspeli smo da se približimo na kraju, ali onda smo u poslednja tri minuta dozvolili dva puta faul-koš i dva puta otvorenu trojku, što su oni iskoristili i došli do zaslužene pobede“. izjavio je Danilo Anđušić posle poraza u Valensiji.

Prelako su bekovi Valensije probijali prvu liniju odbrane crno-belih. Nikakvih problema nisu imali u mis-meč situacijama sa centrima Lesorom i Smailagićem.

Na vreme su prepoznavali prednosti i lako kažnjavali prečesta kašnjenja na strani pomoći.

„Moramo da pronađemo način da bolje igramo u trenucima kada ne ide baš sve kako smo planirali. Samo tako možemo da ostvarimo pobede koje vode u plej-of. Svaka utakmica je sada veoma bitna – najvažnija. Sada se gleda koje ekipe će da se odvoje i približe tih osam pozicija.“

U poslednjih dvadeset godina, Partizan se isprofilisao kao ekipa koja ne liči na sebe na gostovanjima. Ni u jednoj evroligaškoj sezoni nije imao više od tri pobede, pa čak i u takmičarskoj 2009/2010 kada se plasirao na Fajnal-for u Parizu.

„Pokazali smo da možemo da igramo svakog, pa i u gostima. Gubili smo od dobrih ekipa koja se bore za plej-of. Valensija je odigrala veoma dobro, odlično su se spremili, mi nismo bili na našem nivou. Zbog toga se ne osećamo kako treba. Da je bilo tako sigurno bi imali šansu da pobedimo.“

U narednom, 21. kolu, košarkaši Partizana imaće priliku da se revanširaju Crvenoj zvezdi za poraz u prvom delu evroligaške sezone.

„Kao i svaka druga utakmica – najbitnija. Najpre što je derbi, a drugo zato jer odlučuje ko će gde biti na tabeli. Iako smo iz istog grada i zemlje, na tabeli smo sa pobedama i porazima blizu i možda baš ta utakmica odlučuje ko će u gornji deo tabele“, razmišljanja je iskusni bek.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari