Danilović: Bilo bi pogubno da nemam iste stavove kao Pešić 1

U ulozi predsednika Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović naglasio je da je prezadovoljan uslovima u Staroj Pazovi, napomenuvši da ima iste stavove kao i selektor Svetislav Pešić.

Danilović nije ipak želeo da se bavi konkretnim prognozama, kada je u pitanju Evropsko prvenstvo, ali je bio izričit u tome da se njegvi stavovi podudaraju sa onima koje ima selektor Pešić.

„Moje razmišljanje poklapa se sa selektorovim. Bilo bi pogubno da imamo različita razmišljanja o bitnim stvarima. Najvažnije je da se pripremimo za kvalifikacije, pa Evrobasket. Neću da predviđam šta bi nas zadovoljilo, koja medalja ili plasman. Mi smo svi kao jedan. Ne bih da se ponašam amaterski i predviđam ništa, svi igraju košarku, na kraju ćemo da sumiramo da li smo zadovoljni ili ne“, poručio je Danilović.

Prvi čovek Saveza smatra i da su rezultati mlađih selekcija ovoga leta zadovoljavajući. Reprezentacija do 17 godina ispala je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva; U20 selekcija se vratila u A diviziju, dok U18 trenutno beleži dobre rezultate na Evropskom prvenstvu.

„Momci su dosta napredovali, bilo bi lepo da su još neki klubovi puštali svoje igrače. Imamo odlične klince i vrlo dobre trenere koji sada rade sa njima. Džaba sve ako ti klinci igraju dobro u mlađim kategorijama, pa nisu igrali na seniorskom nivou u klubovima. Tako je naša reprezentacija osvojila Evropsko prvenstvo, pa ispala u B diviziju i sada smo se vratili“, kao da je Danilović želeo da podseti najveće srpske klubove da aktuelni trend nikako nije u dosluhu sa potrebama reprezentacije.

Danilović je razmišljanja i da Savez ulaže veliki trud da se ekipi i igračima obezbedi sve kako bi što manje vremena proveli u putu, boravku na aerodromima…

„Treba reći neke stvari preko kojih se često lako prelazi. Mi iz Slovenije idemo za Hamgurg čarterom. Hvala svim zaposlenima u Savezu, ali i Vladi Republike Srbije na svemu. Mi reagujemo svaki put kada je treba.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari