Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Danske sa 28:23 (15:9) u meču drugog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu koje se održava u Austriji. Pobednik je, ispostavilo se, odlučen već u ranoj fazi utakmice pošto su Danci vodili od samog starta meča i rezultatsku prednost nisu ispuštali do kraja duela. „Orlovi“ su često ostajali bez rešenja pred čvrstom odbranom (6-0) rivala, a na drugoj strani terena nisu uspevali da zaustave, pre svih, krilne igrače Egerta (10) i Lindberga (5).

Srbija – Danska 23:28 (9:15)

Dvorana: Intersport arena. Gledalaca: 6.000. Sudije: Horaček, Novotni (Češka). Sedmerci: Srbija 3 (2), Danska 3 (3). Isključenja: Srbija 12 minuta, Danska 6 minuta.

Srbija: Stanić, Perić, Pejanović, Kojić, Šešum 4, Nikčević 2, Stojanović 3, Toskić, Ilić 4, Marković, Anđelković, Lapčević, Vilovski 2, Vučković 3, Nenadić 1, Stanković 4.

Danska: Hvidt, Jakobsen, Mogensen, Lajen, Jorgensen, Kristijansen, H. Knudsen, Egert 10, Spelerberg 1, M. Knudsen 4, L. Hansen, Lindberg 5, Sarup 1, M. Hansen 5, K. Nilsen, M. Nilsen 2.

Selektor Srbije Sead Hasanefendić ponovo je, kao protiv Islanđana, počeo meč sa Toskićem na levom krilu, ali je ubrzo morao na svoje mesto da postavi Nikčevića jer su Danci poveli sa 7:3. Pokušavao je Hasanefendić sa Šešumom, Anđelkovićem, Stojanovićem i Vučkovićem naizmenično kao organizatorima igre, ali veliki broj tehničkih grešaka (čak 10 u prvom delu igre) uslovio je uvećanje rezultatskog minusa na našem kontu, a maksimalnih 7 pogodaka razlike (14:7) bilo je u 26. minutu.

Drugi deo igre nije doneo ništa novo na parketu, jer su naši rukometaši uglavnom solo-akcijama završavali napade, a prvi pogodak sa krilne pozicije postigli su tek u 36. minutu (Nikčević). Neznatno opuštanje Danaca i tri pogodaka u nizu u njihovoj mreži, vratili su nadu „orlovima“ u 54. minutu (25:21) da mogu do boda u foto-finišu, ali je najbolji rukometaš branioca evropske titule Hansen (5) raspršio sve iluzije o mogućem iznenađenju. Na kraju, rukometaši Srbije su poraženi sa pet golova minusa (28:23), što znači da u poslednjem duelu u Grupi B sutra protiv domaćina Austrije, moraju slaviti pobedu ukoliko ne žele da se ekspresno vrate u domovinu. U našem timu nije bilo svetle tačke, a po četiri pogotka postigli su Žarko Šešum, Momir Ilić i Ivan Stanković.

Sead Hasanefendić, selektor Srbije: Krenuli smo u utakmicu sa velikom ambicijom i željom da obezbedimo prolazak u drugi krug. Zamisao je bila da agresivnom igrom, koja eventualno ne odgovara Danskoj u odbrani, osvojimo lopte sa kojima ćemo kasnije napraviti pozitivan rezultat. Međutim, pokazali smo da nekako sa tom koncepcijom nismo baš sigurni. Nismo imali heroje na večerašnjem meču, ni veliku pomoć golmana, a i sudije su malo cepidlačile i naravno da smo svi razočarani. Bekovska linija je bila jako spora, stajali su na velikoj daljini od gola, pokušavali individualnim akcijama nešto da urade, bez pravih šansi za pravi šut na gol. To nije bilo dobro. Čestitam ekipi Danske i kolegi Vilbeku. Okrećemo se meču sa domaćinom, koga ćemo pobediti i plasirati se u drugi krug.

VUČKOVIĆ: Poraz zbog lošeg početka meča

– Ne mogu da verujem da nam se drugi put dešava ista stvar, a to je loš početak utakmice. Mislim da je jako teško bilo posle jednog iscrpljujućeg duela sa Islandom da ponovimo istu stvar i vratimo se u igru protiv Danske. Oni su mnogo iskusniji, imaju mnogo ovakvih utakmica iza sebe. Iskreno se nadam da u meču sa Austrijom nećemo juriti rezultat, kao što smo to činili u ove prve dve utakmice na Evropskom prvenstvu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari