Dao dva gola Barseloni pa postao prvi igrač Granade u "crvenoj furiji" posle 1974. 1Foto: EPA-EFE/Julio Munoz

Španska fudbalska reprezentacija je savladala Škotsku s 2:0 na „Kartuhi“ u Sevilji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj dogodine.

„Crvenu furiju“ je u vođstvo doveo Alvaro Morata u 73. minutu. To je njegov 34. pogodak u državnom timu.

Prednost je u 86. minutu pred 45.000 gledalaca udvostručio Ojhan Sanset iz Atletika iz Bilbaoa. Pored njega selektor Luis de la Fuente je ukazao priliku za debi još jednom igraču.

Od 46. minuta zaigrao je Brajan Saragosa, koji se minulog vikenda proslavio kao dvostruki strelac u domaćoj ligi protiv Barselone i to ranim golovima u prvih pola časa utakmice. Katalonci su ipak odneli bod (2:2).

Saragosa, napadačka uzdanica Granade, prvi je igrač tog tima u reprezentaciji posle Anhela Kasteljanosa, koji je poslednju od tri utakmice odigrao 20. novembra 1974. na Hempden parku u Glazgovu. Španci su i tada u kvalifikacijama koje su igrane za dolazak na Evropsko prvenstvo u Jugoslaviju 1976. savladali Škote – 2:1.

U toj grupi na putu ka Nemačkoj Norveška je lako izašla na kraj s Kiprom u Sredozemlju – 4:0. Serlot je načeo domaćina u 33 minutu, zatim je dva gola dao Holand, u 65. i 72, a konačan rezultat je postavio Eursnes u 81.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari