Darian Maleš: Bukari možda i nije hteo onako da pogodi, Zvezda je najveći klub u Srbiji, možda pred kraj karijere i dođem da odigram malo pred sjajnim navijačima 1foto:Star sport

Jang Bojs se vratio u Švajcarsku remizirajući sa Crvenom zvezdom u drugom kolu Lige šampiona. S obzirom na to da će se drugi meč igrati u Bernu, šampion Švajcarske deluje zadovoljniji uzetim bodom.

Imao je Jang Bojs dvojicu srpskih fudbalera u svom sastavu, koji su rođeni i odrasli u Švajcarskoj. Utisak je da su obojica odigrali kvalitetno, s tim da je Darian Maleš u igri proveo 74 minuta.

– Ne znam šta su ljudi u Srbiji očekivali, stvarno nisam čitao šta se piše i priča, naravno da želiš da pobediš pred svojim navijačima, ali smo i mi došli s namerom da dobijemo. Baš šteta što smo pred kraj primili drugi gol. Izvela je Zvezda u poslednjih 20-ak minuta dosta kornera, trpeli smo veliki pritisak, nekako je na kraju lopta upala u mrežu. Bukari je dobro pogodio, možda nije hteo baš tako. Što se tiče udarca Aleksandra Kataija u nadoknadi, dobro da i on nije pogodio. Sreća za nas – iskren je bio Maleš koji se spominjao kao fudbaler po ukusu selektora Srbije, Dragana Stojkovića Piksija.

Talentovani fudbaler koji je prethodne tri sezone provodio u Đenovi i Bazelu kao pozajmljen fudbaler Intera stigao je letos u redove šampiona Švajcarske. Maleš nije bio zadovoljan određenim detaljima u taktičkoj postavci svog tima, naročito kod izvođenja prekida od strane fudbalera Crvene zvezde.

– Bilo je individualnih grešaka kod kornera, nismo to dobro rešavali. Isto tako, teško je igrati pred Zvedinim navijačima. Šteta što smo primili taj drugi gol. Biće drugačija utakmica kad budemo igrali u Bernu, moraće i Zvazda kod nas da dođe, a ponavljam da pred njenom publikom uopšte nije jednostavno igrati.

Oduševljen je bio ambijentom na stadionu „Rajko Mitić“ toliko da bi sebe mogao da vidi u dresu Crvene zvezde.

– Ranije sam gledao ovo samo posredstvom televizije. Stvarno je lepo. Nikad ne reci „nikad“, sad ionako imam druge planove, ali možda pred kraj karijere dođem da odigram malo pred ovim navijačima i za ovaj veliki klub. Što da ne?

U okviru uvertire, Maleš je, kao i Ugrinić bio zapitkivan od strane švajcarskih medija o tome kakav je klub Crvena zvezda, odnosno kakav će ambijent biti u Ljutice Bogdana.

– Bili su na tribinama članovi moje porodice. Naravno da su navijali za mene, baš sam ponosan što me prate, uvek su uz mene, bilo je dobro veče i za njih. Inače, Filipa Ugrinića i mene su Švajcarci zapitkivali o Zvezdi, znaju da je pratimo duže nego oni, predočili smo im da je najveći klub u Srbiji, dosta smo pažnje posvetili navijačima i atmosferi na Marakani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari