De Kolo spreman za Zvezdu 1Foto: Panagiotis Moschandreou/EPA

Prvi međusobni meč nakon prošlogodišnjeg četvrtfinalnog serijala u Evroligi košarkaši Crvene zvezde i CSKA odigraće u četvrtak – praktično na zatvaranju kalendarske 2016. godine.

Biće to najbolja moguća poslastica za navijače koji bi trebalo da ispune Kombank arenu (19.00) i time nagrade svoje ljubimce za fantastičnu takmičarsku godinu koju su im pružili „ovekovečenu“ duplom krunom i mestom u Top 8 Evrolige. „Armejci“ izvesno u Beograd stižu u najjačem sastavu, maksimalno pripremljeni i oprezni nakon poraza od Fenerbahčea u Moskvi u prethodnom kolu. Nakon više od mesec dana pauze prouzrokovane izvrtanjem skočnog zgloba Nando de Kolo zaigraće za CSKA protiv Zvezde, što će dodatno otežati nastojanje crveno-belih da prvi put u istoriji kluba savladaju najbogatiji evropski tim u Evroligi.

De Kolo je nastupio za zvaničnog šampiona Starog kontinenta protiv Jeniseja u poslednjem meču regionalne VTB lige u 2016. godini. Željan igre, postigao je 19 poena i bio lider tima u pobedi 85:63. NJegovim povratkom trener Dimitris Itudis napokon će moći da računa na sve igrače s obzirom da su povrede zalečili DŽoel Frilend i Miloš Teodosić, kome će i ovaj duel sa crveno-belima biti posebno emotivan zbog već poznate navijačke pripadnosti i ljubavi prema Crvenoj zvezdi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari