Debitant ljut na sebe 1Foto: Starsport

Propustio je prva tri meča na početku sezone, ali je na zvaničnom NBA debiju pokazao da bi u značajnoj meri mogao da pomogne potpuno novoj ekipi Sakramenta.

Bogdan Bogdanović odigrao je sasvim solidno u porazu Kingsa od Finiksa (117:115), ubacivši 12 poena nakon oporavka od povrede skočnog zgloba. Njegov reprezentativni kolega bio je maestralan takođe u porazu Denvera od Vašingtona (109:104). Nikola Jokić bio je nezaustavljiv za odbranu Vizardsa: ubacio je 29 poena, ostvario devet skokova, pet asistencija, ali je izgubio i sedam lopti.

Vlade Divac, generalni menadžer Sakramenta, potpuno svesno napravio je smenu generacija tokom leta; „na oko“ je delovalo da već u prvoj sezoni Kingsi mogu napraviti značajniji rezultatski pomak u poređenju sa poslednjih 12 sezona u kojima nisu bili deo plej-ofa, međutim na osnovu starta takmičarske godine izvesnije je da će 82 utakmice regularnog dela više koristiti za uigravanje i sticanje iskustva i znanja izuzetnih talenata. Bogdan je nakon debija bio samo delimično zadovoljan svojim izdanjem, svestan da je u nekim situacijama morao da bude precizniji.

– Ljut sam na sebe što nisam postigao neke poena iz ‘mojih situacija’ iz kojih redovno dajem koševe. Ali to je košarka. Nastaviću da radim i verujem u sebe. U drugom poluvremenu mi je malo ponestalo energije, potrebno mi je nekoliko utakmica da uđem u formu – samokritičan je Bogdanović, koji je već postao prepoznatljivo lice u prestonici Kalifornije.

Sakramento je ostvario samo jednu pobedu; poslednji poraz doživeo je od tima koji je pre samo nekoliko dana postavio negativan klupski rekord, izgubivši od Portlanda 48 razlike (124:76).

– Teško je kad se izgubi ovako tesno. Ipak duga je sezona, mnogo je utakmica pred nama. Veoma sam srećan što sam ovde, što sam deo Kingsa – stava je srpski as.

Nakon uvodnih kašljucanja Nikola Jokić odigrao je partiju u skladu sa već stečenim renomeom u NBA ligi, Denver takođe, kao i Sakramento, nije startovao na trijumfalan način (1-2). Osim briljantne partije, Jokić je ostao u fokusu javnosti i zbog teško shvatljive dosuđene tehničke greške. U finišu meča, prilikom odlaska na tajm-aut, srpski centar se na putu ka klupi „očešao“ o trenera Vašingtona Skota Bruksa, što je bivši šef struke Oklahome iskoristio da dodatno izdramatizuje kontakt kod sudija. Bruks je skočio kao oparen, odmah intervenisao kod sudija, koje su Jokiću dodelile tehničku grešku. „Incident“ se dogodio pri vođstvu Vašingtona 104:102, posle kojeg Nagetsi više nisu mogli da se rezultatski vrate u meč. U ekipi Denvera, osim Jokića koji je bio u startnoj petorci, istakao se i Pol Milsap sa 17 poena i osam skokova, dok su kod gostiju iz glavnog grada SAD najbolji bili Bredli Bil sa 20 poena, Džon Vol sa 19 pogodaka i 12 asistencija, kao i Oto Porter, koji je takođe upisao „dabl-dabl“ – 17 poena i 10 skokova.

Detroit je izgubio od Filadelfije (97:86), a Boban Marjanović uopšte nije bio u protokolu za meč.

Rezultati

Majami – Atlanta              104:93

Milvoki – Šarlot  103:94

Hjuston – Memfis             90:98

San Antonio – Toronto   101:97

Dalas – Golden Stejt        103:133

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari