dejan bodirogafoto STARSPORT

Prvi čovek najkvalitetnijeg evropskog takmičenja optimista u vezi sa učešćem večitih rivala čak i na duže staze.

U nedelju je završena evroligaška sezona. Panatinaikos je po sedmi put postao prvak Evrope i sada je najveće pitanje koje će sve ekipe dobiti specijalne pozivnice za učešće u narednoj takmičarskoj godini koja će se igrati po aktuelnom formatu sa 18 klubova.

Crvena zvezda kao novi šampion ABA lige imaće prednost prilikom odlučivanja 11 klubova vlasnika Evrolige, dok se u Partizanu opravdano nadaju da bi mogli da dobiju jednu od „vajld karti“.

Dejan Bodiroga, predsednik Evrolige, gostujući na televiziji Nova, u jutarnjem programu „Probudi se“ delovao je poprilično optimistično.

– Specijalna pozivnica će biti dodeljena u narednih mesec. dana. Srbija i ceo region su veoma važni, oba kluba imaju veliku šansu da zaigraju u Evroligi. Mislim da će promena sistema biti kada Evroliga bude donela strategiju za period od 10 ili 20 godina i mislim da ćemo već tokom sledeće sezone doneti odluku da damo klubovima licence na tri do pet godina – otkriva Bodiroga.

Jedan od aduta večitih rivala jeste i strastven ambijent u Beogradskoj areni, jedinstven na prostoru Starog kontinenta.

– Svi prepoznaju ambijent koji se pravi u Beogradu. Oba srpska kluba imaju perspektivu na duge staze u Evroligi. Mi vidimo da mnogi ljudi iz inostranstva dolaze da gledaju utakmice Partizana i Zvezde u Evroligi i mislim da je to najbolja atmosfer au Evropi.

Orgnizacija Fajnal-fora u Berlinu imala je određenih manjkavosti koje nisu bile evidentne kada je Beograd bio domaćin završnog turnira.

S tim u vezi, Bodiroga je poručio da bi prestonica Srbije ponovo mogla da ugosti najbolje evroligaške ekipe na F4 turniru.

– Prvo, treba reći da je Beograd bio sjajan domaćin u dva navrata. U skorijoj budućnoisti ima velike šanse da bude domaćin. Gledaju se razni parametri, poput dvorane, kapacitet i ostali sadržaji koji su potrebni. Beograd je pokazao da je odličan domaćin. Evroliga svake godine ima veliki broj prijava. U konkurenciju za sledeću godinu su Abu Dabi, Barselona i Beograd i u narednih mesec dana će biti odluka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari