Dejan Joveljić oduševljava Amerikance, srušio Siti golom i asistencijom (VIDEO) 1EPA-EFE/ALLISON DINNER

Los Anđeles Galaksi savladao je Njujork siti sa 2:0.

Galaksi namerava da ove sezone napravi značajniji iskorak u MLS ligi, nakon što prethodne nije uspeo da s eplasira u plej-of.

Dejan Joveljić jedan je od najzaslužnijih igrača za znatno bolje rezultate kluba od starta takmičarske godine. Srpki napadač bio je najistaknutiji pojedinac u poslednjoj pobedi ekipe i to protiv Njujork sitija.

On je dao gol pred kraj prvog poluvremena tako što je u 40. minutu naleteo na jedan odbitak odbrambenog fudbalera Sitija i neometano je samo ubacio loptu u prazan gol.

Nedugo zatim, početkom drugog poluvremena, Joveljić je finim dodavanjem pronašao Urugvajca Dijega Fagundeza koji je, ispostaviće se, postavio konačnih 2:0.

Galaksi je uspeo da trijumfom prekine niz od pet pobeda Njujork sitija. U ulozi rezervnog golmana Los Anđelesa bio je Novak Mićović, dok je na poraženoj strani Strahinja Tanasijević odigrao kompletno drugo poluvreme, ali njegov zemljak Jovan Mijatović nije ulaizo u igru.

Posle 19 odigranih kola, Galaksi se nalazi na petom mestu sa 34 boda, koliko ima i gradski rival Los Anđeles na četvrtoj poziciji.

Nakon niza dobrih rezultata u poslednje vreme, Njujork siti je sedmi na tabeli.

Golom protiv Galaksija, Joveljić je došao do 11. pogotka od starta takmičarske godine, što je izuzetan učinak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari