Deko želi da vidi Luisa Enrikea na klupi Barselone 1Foto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Izbor sledećeg trenera je debata koja muči navijače Barselone.

Ovo je kapitalno pitanje i najverovatnije će biti odluka koja će obeležiti drugi mandat Đoana Laporte na čelu kluba.

Deko, koji je nedavno imenovan za sportskog direktora Blaugrana, je taj koji preuzima početnu inicijativu i odgovornost za predlaganje imena, ali kao što se dešava u svim klubovima, jasno je da će konačnu odluku doneti predsednik Đoan Laporta.

Nakon što je procenio mnoge trenere i razgovarao sa nekim potencijalnim kandidatima za upražnjeno mesto na klupi katalonskog giganta, Deko već ima favorita.

To je, pomalo iznenađujuće, Luis Enrike, trenutni trener PSŽ-a koji ima važeći ugovor sa francuskim klubom.

Ovu informaciju je u nedelju uveče preneo Cadena SER, a madridski list AS ih prenosi i potvrđuje.

Luis Enrike je Dekov san i Laporta odobrava izbor.

Ali do dovođenja iskusnog stručnjaka predstoji dug put.

Za početak, Luis Enrike ima ugovor sa francuskim klubom do 30. juna 2025. i klub iz Blaugrane nema kapacitet da pregovara o plaćanju otkupne klauzule za dovođenje novog trenera.

Odnosno, ako Luis Enrike želi da ode u Barselonu, trebalo bi da sedne da pregovara sa PSŽ-om i postigne rešenje o svom ugovoru.

A s obzirom na istoriju odnosa između tima Blaugrane i francuskog tima, čini se da to neće biti lak zadatak.

Deko voli Luisa Enrikea zbog njegovog ofanzivnog načina na koji gleda fudbal, zbog poverenja u mlade igrače, zbog poznavanja sistema rada u omladinskoj školi La Masija.

Ako je Luis Enrike Dekoova omiljena opcija, Laporta je i dalje zainteresovan za takozvanu nemačku „rutu“ koja se već pominjala pre tri godine kada je pobedio na izborima. Hansi Flik, Julian Nagelsmann, pa čak i Tomas Tuhel su imena koja su najpopularnija u ovom trenutku.

Roberto de Zerbi, italijanski stručnjak na klupi Brajtona, je druga opcija, iako kao i sa Luisom Enrikeom, on ima aktuelni ugovor, a iz kluba su, s obzirom na glasine, već požurili da stave do znanja da ako želi da ode na kraju ove sezone mora da plati otkupnu klauzulu od 15 miliona evra.

Bilo kako bilo očekuje nas turbulentno leto u katalonskoj prestonici jer je potraga za naslednikom Ćavija i dalje u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari