Obradović o napuštanju Zvezde: Ne želim rijaliti šou, neka ostane između mene i kluba 1Saša Obradović foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Crvena zvezda večeras dočekuje Monako u okviru Evrolige; biće to prvo gosotvanje Saše Obradovića nakon što se na neslavan način oprostio od crveno-belih u decembru 2020. Srpski stručnjak prvi put je od rastanka sa Zvezdom, govorio o razlozima odlaska sa mesta šefa struke.

Sa velikim entuzijazmom dočekan je Saša Obradović kada je leta 2020. odlučio da napusti trenersko mesto u Monaku i preuzme Crvenu zvezdu, klub u kojem se afirmisao kao košarkaš.

Ipak, izuzetno loše igre, kao i nedovoljno potentna selekcija igrača u kojoj su stranci imali daleko veća ovlašećenja u odnosu na domaće košarkaše dovela je do rastanka već u decembru 2020.

Obradović je teško podneo raskid saradnje; nedugo zatim tužio je klub i tražio isplatu primanja za kompletne dve godine, na koliko je, prvobitno ugovor bio oročen.

Ovakva njegova odluka razočarala je mnoge poklonike crveno-bele boje, pogotovo jer je došla od nekoga ko je stasao na Malom Kalemegdanu i uvek se izjašnjavao kao veliki i iskreni zvezdaš.

„Generalno, nisam se oglašavao. Nemam nameru ni sada previše da komentarišem. Niko nije iznad Crvene zvezde, a ja nikada nisam krio da sam zvezdaš, tako će uvek biti. Neka razlozi odlaska ostanu između mene i Zvezde. Ne želim da to postane rijaliti šou, zato sam odlučio da ne želim da pričam o tome. Znam da sam dao sve od sebe kada sam došao u Zvezdu. Bilo je pritisaka, ali svuda ima pritisaka. Samo jednu stvar želim da kažem, mene niko nije čuo. Oni koji znaju, poznato im je šta se sve desilo. Imao sam i sastanke sa Dejanom Radonjićem u cilju da mu pomognem“, ostao je Obradović u diplomatskim okvirima, ne želeći da javnosti predoči detalje i tako eventualno promeni percepciju u vezi sa načinom na koji se razišao sa upravom Zvezde.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari