Dele Alijeva tužna priča: Dilovao drogu, majka alkoholičarka, zlostavljan, zavisnik od tableta za spavanje 1Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Fudbaler Evertona Dele Ali rekao je u intervjuu da je nedavno završio rehabilitaciju zbog zavisnosti od tableta za spavanje, nakon što se borio sa traumom seksualnog zlostavljanja u detinjstvu.

Bivša velika nada engleskog fudbala, sada 27-godišnjak, ispričao je kako je sa osam godina dilovao drogu, dok ga je sa 12 godina usvojila nova porodica.

„Moja majka je bila alkoholičarka. Onda su me poslali u Afriku (kod oca) da se naučim disciplini, pa su me vratili u Englesku. Sa sedam godina sam počeo da pušim, a sa osam sam prodavao drogu“, rekao je Ali u intervjuu Geriju Nevilu.

On je odlučio da progovori i o zavisnosti o tabletama za spavanje, koje se često prepisuju fudbalerima.

„Odlazak na rehabilitaciju je definitivno zastrašujući, ali nikada nisam mogao da zamislim koliko ću izaći jači iz toga i da će mi to psihički pomoći“, dodao je on.

Ali je 2018. godine bio ključni igrač reprezentacije Engleske, koja je stigla do polufinala Svetskog prvenstva, dok je godinu dana kasnije sa Totenhemom igrao finale Lige šampiona.

Početkom prošle godine prešao je u Everton, da bi prošle sezone bio na pozajmici u Bešiktašu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari