Dembele bira gde će nastaviti karijeru 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Iako je plan Barselone bio da u letnji prelazni rok uđu sa obnovljenim ugovorima svih prvotimaca na koje trener Ćavi računa, od završetka tog posla još uvek nema ništa.

Razlozi su različiti, neki igrači zahtevaju veće plate u novim ugovorima, neki razmiljaju da odu, ali Barselona nije obezbedila produženje ugovora Dembelea, Gavija i Serhija Roberta. Bez sumnje, najkomplikovaniji posao je onaj kod francuskog napadača.

Kako piše španska Marka, stavovi između dve strane su poprilično udaljeni, iako se nadaju da će ih približiti na sastanku koji tek treba da bude zakazan.

Sa druge strane Bajern iz Minhena ne sedi skrštenih ruku i napravio je prvi korak ka dovođenju Francuza u svoje redove.

Nije tajna da Barselona želi da u svojim redovima vidi Roberta Levandovskog, ali problem oko Dembelea je ogroman i on se uglavnom sastoji od toga da će francuski reprezenativac biti slobodan 30. juna ove godine.

Na „Kamp Nou“ pretpostavljaju da ni u kom slučaju brojke koje će Francuzu biti prezentovane iz ponude novog ugovora neće biti bliske onima nemačkog kluba.

Katalonski gigant prolazi kroz delikatnu ekonomsku situaciju i opterećena je uskom marginom koju ima kao gornji limit u ograničavanju plata fudbalera.

Iz istog razloga, Barsa se ne može približiti iznosima koje nudi PSŽ, još jedan od velikih klubova zainteresovanih za bivšeg igrača Borusije Dortmund.

Ali uprkos ovim predlozima, Dembele još nije potpisao predugovor ni sa jednim drugim timom.

Francuz čeka konačnu ponudu Barselone, koja će biti finalizovana na sledećem sastanku koji će najverovatnije biti ove nedelje.

Činjenica da još nije potpisao predugovor sa drugim klubom daje nadu Ćaviju koji bi voleo da ga zadrži u svojoj ekipi.

Barselona je rekla igraču, na poslednjem sastanku koji su održali pre nekoliko nedelja, da će se potruditi da ga zadrži i predstavi mu kreativni ugovor (zasnovan na bonusima) za koji se nadaju da će ga zadovoljiti, ali su takođe svesni da je situacija komplikovana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari