Dembele izboksovao odlične uslove pri potpisu novog ugovora sa Barselonom: Idućeg leta izlazna klauzula duplo manja, 50 odsto od obeštećenja ide njemu 1EPA-EFE/MARCIN CHOLEWINSKI

Požurili su u Barseloni da se što pre pohvale uspehom u vidu nastavka saradnje sa Usmanom Dembeleom. Francuski reprezentativac je, verovatno nemavši bolju ponudu, na kraju sage pristao da potpiše novi ugovor do 2024. i to za znatno manju godišnju platu, nego što je primao po starom ugovoru. Iako se činilo da je Barsa iskoristila odličnu poziciju, „FootMercato“ je otkrio da detalji saradnje stavljaju Dembelea u privilegovan položaj.

Dembele ima opadajuću izlaznu kaluzulu, što bi indikativno moglo da predstavlja mogućnost da već narednog leta promeni sredinu.

Naime, ukoliko zainteresovana strana, od 1. jula 2023. bude ponudila 50 miliona evra dembele će moći da promeni sredinu, ukoliko to bude želeo.

Uslovi su još nepovoljniji po Barsu ukoliko neki klub bude bio spreman da isplati aktuelnu klauzulu u visini od 100 miliona evra. Ako bi se to dogodilo do kraja avgusta, Barselona bi prihodovala svega 50 miliona evra, dok bi druga polovina otišla na račun Usmana Dembelea.

Ova opcija mogla bi da postane zanimljiva ukoliko Laporta i njegovi saradnici ne uspeju da u narednim danima naprave uslove za registraciju igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari