Demijen Lilard ostao bez najboljeg saigrača 1EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Pričalo se i pisalo o tome kako bi Demijen Lilard mogao da napusti Portland, a na kraju se dogodilo da je iz Oregona otišao njegov najbolji klupski saigrač – Si Džej Mekalum.

Devet poslednjih godina činili su odličan bekovski tandem u Portlandu, uspevali su da doguraju daleko i u plej-ofu Zapadne konferencije (igrali finale sa Golden Stejtom 2019) međutim saradnji je došao kraj.

Iako se pričalo i pisalo da bi Demijan Lilard mogao da napusti Oregon, na kraju se dogodilo da je Si Džej Mekalum napustio Blejzerse, prešavši u obavljenom trejdu u Nju Orlean Pelikanse.

Sastav trenera Čonsija Bilapsa dobio je u ovom poslovnom poduhvatu čak četvoricu košarkaša: Tomaša Satoranaskog, Didija Louzadu, Džoša Harta i Nikel Aleksander Vokera, od kojih će, doduše, samo poslednja dvojica biti legitimni deo rotacije.

Portland je na taj način samo potvrdio da se usred sezone opredelio za potpunu rekonstrukciju ekipe, s obzirom na to da je nedavno klub napustio i iskusni bek Norman Pauel, prešavši u LA Kliperse, dok je u suprotnom pravcu otišao Erik Bledsou, kao i Džastis Vinslou, od poznatijih igrača.

Mekalum je napustio Blejzerse kao drugi najplaćeniji košarkaš, sa godišnjim primanjima od čak 30 miliona dolara po sezoni.

Blejzersi su ostali i bez Tonija Snela i Lerija Nensa Džuniora, ali im najveći gubitak predstavlja odlazak Mekaluma, a obzirom da je ove sezone prosečno ubacivao 20,5 poena po utakmici, usput beležio po 4,5 asistencije i 4,3 skoka.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari