Denisov poručio Putinu: Molim te, prekini rat, ovo je horor 1Foto: EPA/VASSIL DONEV

Nekadašnji kapiten fudbalske selekcije Rusije Igor Denisov javno podigao glas protiv vojne agresije svoje zemlje na Ukrajinu.

„Svi ovi događaji su katastrofa. Kompletan horor. Ne znam, možda će me zatvoriti ili ubiti zbog ovih reči, ali govorim činjenice“, izjavio je užasnuti Igor Denisov, putem jednom Jutjub kanala.

Predvodnik Zbornaje u periodu od 2012. do 2016. godine, poznat i po golu za pobedu Zenita u finalu Kupa UEFA 2008. godine, preklinje predsednika svoje domovine Vladimira Putina da završi krvavi obračun u susednoj zemlji.

„Spreman sam da kleknem ispred tebe. Ja sam ponosan čovek, ali sam spreman da kleknem na kolena i molim ga da sve ovo prestane“, dodao je penzionisani fudbaler.

U Rusiji se retko može čuti mišljenje drugačije od onog koji propagiraju vlast i režimski mediji, o bilo čemu, pa i o ratu zbog kog najveća država sveta trpi gubitke u ljudstvu, ekonomske i sportske sankcije Zapada.

„Šta je život jednog čoveka, nekog Denisova? Nema više ponosa, jer svi vidimo gde ovo vodi. Ali nažalost, niko to nije rekao“, završio je Denisov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari