Gde možete gledati duel između Finiksa i Denvera, šesti meč polufinalne serije Zapadne konferencije NBA lige: Jokić vodi Nagetse do novog finala 1BETAPHOTO: AP Photo/Matt York

Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi imaće priliku da trijumfom nad Finiks Sansima u petak ujutro po našem vremenu (04.00) izbore plasman u finale Zapadne konferencije NBA lige.

Trenutni rezultat u polufinalnoj seriji je 3-2, a šesti meč ova dva tima igra se u Finiksu.

Domaći će u duel ući oslabljeni, jer zbog povreda neće moći da nastupe plejmejker Kris Pol i centar Diandre Ejton.

S druge strane, bek Nagetsa Džamal Marej je prehlađen, ali kako prenose mediji, klupski lekari tvrde da nije u pitanju koronavirus.

Nikola Jokić je u prethodnih pet duela bio ubedljivo najbolji igrač u oba tima, jer je za prosečno 38,6 minuta u igri imao učinak od 30,6 poena, 13,1 skokova i 9.5 asistencija.

Eventualnim trijumfom u ovoj utakmici Denver će po drugi put od kako je Nikola Jokić član ove ekipe ući u finale Zapadne konferencije.

Prethodno im je to pošlo za rukom u sezoni 2019/20. kada su u borbi za plasman u veliko finale NBA lige poraženi u seriji (4-1) od Los Anđeles Lejkersa, koji su potom postali šampioni.

U drugoj polufinalnoj seriji Zapadne konferencije Lejkersi i Golden Stejt Voriorsi svoj šesti duel igraju u Los Anđelesu u subotu ujutru (04.00), a domaći bi eventualnom pobedom mogli da izbore plasman u finale (trenutni rezultat 3-2).

Meč između Finiks Sansa i Denver Nagetsa možete gledati uživo na kanalu Arena 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari