Nikola Jokicfoto (BETAPHOTO AP Photo/Jack Dempsey)

Los Anđeles Lejkersi ove sezone definitivno nisu sila i pitanje je da li bi to bili i da su sve vreme u kompletnom sastavu. Denver je u Koloradu ogolio sve nedistatke u igri „jezerdžija“ savladavši ih sa čak 37 poena razlike (133:96). Nikola Jokić ostvario je još jedan, 66. tripl-dabl u karijeri.

Tačno je da za Lejkerse ponovo nije igrao Entoni Dejvis, da u sastavu nije bilo ni Karmela Entonija, odnosno da je Kendrik Nan povređen još od početka sezone, međutim, „jezerdžije“ su naspram sebe imale povredama još više „osakaćeni“ Denver.

Nagetsi su, uprkos tome, bili prejaki za Lebrona Džejmsa i saigrače. Nikola Jokić imao je veoma zapaženu rolu koju je ukrasio sa 17 poena, 12 skokova i 13 asistencija. Odličan je bio ruki Nešon Hiland koji je meč završio sa 27 poena i 10 skokova. Bivši student „VCU“ Remsa bio je, ujedno, i najefikasniji košarkaš na meču.

Nagetsi su za tri poena šutirali impresivnih 57,5 odsto, ostvarili su čak 35 timskih asistencija i na taj način praktično su deklasirali nemoćne Lejkerse koji su u Koloradu vezali treći poraz.

Sjajan je bio i iskusni Džef Grin sa 26 poena, a čak sedmorica košarkaša Nagetsa završili su meč sa dvocifrenim učinkom.

U sastavu Lejkersa, Lebron je meč završio sa 25 poena, dok je Vestbruk dodao 19. Na poslednjih deset mečeva, duel u Denveru bio je tek drugi na kome je Džejms ubacio manje od 30 poena.

Denver je dva minuta pre kraja utakmice imao i maksimalnih 42 poena prednosti, ali su Lejkersi uspeli bar malo da ublaže debakl na putu do 21. poraza.

Atlanta je nastavila sa očajnim partijama: poraz od Njujorka kod kuće (108:117) ukupno je peti vezani Houksa, a čak osmi na poslednjih deset utakmica.

Bogdan Bogdanović propustio je meč zbog problema sa kolenom, Jang je bio najefikasniji u redovima Atlante sa 29 poena, Galinari je dodao 17, a Kolins 13. Beret sa 26 i Rendel sa 24 poena bili su najefikasniji u sastavu Niksa, dok je Furnije dodao 18.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari