Denver se revanširao Juti, trojke presudile, Jokić 12 poena 1Foto: Beta/AP/Jack Dempsey

Nikola Jokić je imao prvi put ove sezone jedno tiše veče u NBA ligi jer je dao tek 12 poena. Ono što je bitnije je da je njegov Denver dobio Jutu Džez kod kuće 117:101.

Utakmicu je obeležio rezervista Nagetsa Bouns Hajlend koji je ubacio 28 poena, a od toga je imao sedam trojki iz 12 šuteva. Uz njega je i Majkl Porter imao četiri trojke, dok je ceo tim odlično bio raspoložen jer je ubacio 17 trojki iz 37 šuteva, prenosi N1.

Nikola Jokić je imao 12 poena, deset skokova i šest asistencija uz šut iz igre 3/14. Nije čak MVP ni proveo mnogo na terenu jer je igrao tek 25 minuta. Interesantno je da je Deandre Džordan takođe dao svoj doprinos na šutu za tri jer je dao tri trojke, dok je ukupno u karijeri imao samo jednu trojku za skoro 1000 NBA utakmica. Majkl Porter je imao 22 poena i 13 skokova.

Nagetsi su inače od početka igrali veoma dobro, došli su do 20 razlike u toku druge četvrtine. Juta nije uspevala da nađe ritam u napadu i to je bila glavna zamerka trenera Vila Hardija svojim igračima.

Denver ima već u nedelju utakmicu protiv Lejkersa i probaće da dobije tu ekipu drugi put u samo pet dana.

Finiks je ostvario i četvrtu pobedu kod kuće jer je bio bolji od Nju Orleansa 124:111, a najbolji je bio Majkal Bridžis koji je ubacio 27 poena. Dario Šarić nije igrao za Sanse. Pelikansi su imali dosta problema sa povredama i samo je 11 igrača bilo u protokolu. Zajon Vilijamson je bio među odsutnima, a u takvoj situaciji se istakao Jonas Valančijunas sa 25 poena.

San Antonio je opet pobedio ovog puta kod kuće ekipu Čikaga 129:124. Nikola Vučević je imao tek devet poena za Bulse uz šut iz igre 4/13, a najbolji je bio Demar Derozan sa 33 poena. On je inače ostvario 20 hiljada ponena u NBA ligi i to baš protiv nekadašnjeg tima. Ipak to mu nije bilo da slavi jer su Sparsi imali čak sedmoricu dvocifrenih i šutirali su preko 50 odsto iz igre. Keldon Džonson je imao 33 poena kod Sparsa uz šest pogođenih trojki.

Jusuf Nurkić je imao svoje veče u pobedi Portlanda nad Hjustonom 125:111. Ubacio je 27 poena i uhvatio je 15 skokova, a njegov učinak ekipa Roketsa nikako nije mogla da nadomesti nekim svojim centrom. Anfreni Simons je bio efikasniji kod Portlanda sa 30 poena i sedam pogođenih trojki, dok Demijan Lilard nije igrao. Kod Hjustona je meč na klupi presedeo Boban Marjanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari