Denveru pobeda u nadigravanju sa Indijanom, Jokić, Mari i Porter po 25 poena 1Foto: AP/Rick Bowmer

Denver je na svom terenu odneo pobedu u nadigravanju s vrlo dobrom Indijanom u kasnim poslepodnevnim časovima u Koloradu, a u prihvatljivo večernje vreme po srednjeevropskom – 117:109.

Sada mu sledi pet mečeva u gostima protiv timova Istočne konferencije NBA, a jedan je i sa pređašnjim protivnikom.

Indijana je bila ravnopravan takmac sa šampionom. Pokazala je i na njegovom terenu da je u odličnoj formi, s obzirom na to da joj je pripalo devet od prethodnih deset utakmica, a i sve četiri u gostima.

Denver je na poluvreme otišao s tri poena prednosti (60:57), a u poslednju četvrtinu je ušao sa zalihom od pet poena (89:84).

Vođstvo je neprestano bila na njegovoj strani, ali su mu i gosti neprestano bili za petama.

Od sredine poslednje deonice Denver je osetnije odmakao na 109:97, u periodu kad se Jokić istakao s dva pogotka za dva poena, a Majkl Potrer Junior s dve trojke.

Jokić je na stotinak sekundi do kraja još jednom preuzeo odgovornost na sebe (111:101) i pobeda se nazirala.

Najbolji Denverov igrač je postigao 25 poena uz samo jedan promašaj iz igre (12-13) i bez ijednog pokušaja za trojku (1-2 slobodna bacanja). Imao je i 12 skokova i devet asistencija.

Po 25 poena u pobedničkom timu su dali i Porter i Džamal Mari.

U indijani, koja ne zna za pobedu protiv Denvera pune četiri godine, najefikasniji je s 18 poena bio Brus Braun, koji je prošle sezone uzeo titulu s Denverom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari