Deo plate za prvoligašice 1

Selektorka košarkaške reprezentacije Marina Maljković poklonila je novac klubovima ženske prve lige, kao što je ranije i obećala, objavio je OKK Šabac.

Maljkovićeva je novac od tri plate ravnomerno podelila na 12 klubova Prve lige, nastavivši tako da pomaže razvoj ženske košarke u Srbiji. Od kada je preuzela nacionalni tim, selektorka je najavila kao jedan od glavnih ciljeva da se uspostavi sistem rada i organizacija koja može da donese rezultate. Kako je jedan od zadataka i razvoj baze, Maljkovićeva je prošle godine osnovala Pokret za žensku košarku koji organizuje besplatne treninge za devojčice.

Pokret je nedavno ušao u svoju drugu sezonu, a za sada održano preko 100 treninga na četiri lokacije sa više od 100 devojčica koje su prošle kroz program, a njih osamdesetak je redovno dolazilo na vežbe. Besplatna škola se širi i u novoj sezoni treninzi će se održavati u većem broju sportskih objekata u Beogradu, ali i ostatku Srbije. Maljkovićeva je najavila da bi do juna naredne godine u okviro Pokreta besplatno trebalo da trenira 500 devojčica.

Prema istraživanjima koja su rađena poslednjih godina u Srbiji trenira šest puta više dečaka nego devojčica, a prema podacima KSS-a u zemlji postoji 2.884 registrovanih košarkašica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari