Kapiteni srpskih ABA ligaša Novica Veličković, Branko Lazić, Filip Čović i Nikola Rebić odredili su izgled „kostura“ ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća.

Kao i prethodnih godina, žreb je bio poludirigovan, pa se klubovi iz ABA lige nisu mogli sastati u četvrtfinalu. Tako je Zvezda izvukla Borac iz Čačka, u polufinalu će pobednik čekati boljeg iz meča FMP-Metalac. Rival Partizana biće debitant Zlatibor iz Čajetine, a ovaj par će se ukrstiti sa duelom Mege i Dinamika.

Čak deveti put od 2003, kada je nacionalni kup Srbije postao „Kup Radivoja Koraća“, domaćin će biti grad Niš i hala „Čair“

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović naglasio je koliko je ovaj Kup bitan za srpsku košarku, klubove i Savez.

„Verujem da će kao i proteklih godina biti sjajan finalni turnir, na kojem će svi ljubitelji košarke da istinski uživaju. Paralelno organizujemo i mini kup za pionire, gde ćemo videti koliko su napredovali klinci, budućnost srpske košarke. Posebno hvala gradu Nišu, gradonačelniku Darku Bulatoviću, zahvaljujem se sponzoru Triglav osiguranju i pozivam sve da dođu u Čair i da uživaju“, rekao je Danilović.

Trofej brani Crvena zvezda, koja je, od kada je Kup Srbije preimenovan u „Kup Radivoja Koraća“ bila pobednik šest puta, Partizanu je to uspelo u pet navrata, tri puta je pehar osvajao FMP, a jednom Mega. Ako se uzme u obzir takmičenje od osnivanja, Partizan je najuspešniji srpski klub sa 13 nacionalnih kupova, dok ih je Crvena zvezda osvojila devet.


Raspored takmičenja

FMP – Metalac (15. februar, 17.00)
Crvena zvezda – Borac (15. februar, 19.30)
Mega Bemaks – Dinamik (16. februar, 17.00)
Partizan – Zlatibor (16. februar, 19.30)

U polufinalu se sastaju pobednici prve dve i druge dve utakmice a termini su u subotu (17.2) od 17 i 21 čas. dok je finale zakazano za nedelju, 18. februar, u 21 čas.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari